Oferte locuri de munca top

Un drum de legatura intre doua localitati intra in proiectare

Studiul de fezabilitate pentru drumul care va lega două localități din județul Bihor a fost finalizat. În primăvara anului viitor este programată licitația pentru atribuirea lucrărilor d execuție.

Drumul va avea o lungime de 3,15 km și va lega localitatea Paleu de viitoarea șosea de centură Biharia.

Traseul noului drum pornește din zona sălii de sport din localitatea Paleu, continuă de-a lungul văii Cosmo și iese în viitoarea centură a localității Biharia, printr-o girație amenajată la intersecția cu strada Viilor. La ambele capete ale noului drum, racordarea la centura Biharia și la drumul județean ce trece pe lângă Paleu se face prin două girații.

Șoseaua va avea două benzi, câte una pe sens, cu o lățime totală de 6 metri. În plus, va fi amenajată și o pistă de biciclete cu o lățime de 3 metri, paralelă cu noul drum.

Președintele Consiliului Județean Bihor, a precizat Ilie Bolojan: „În perioada următoare vom realiza Proiectul Tehnic, urmând să cuplăm acest proiect cu Centura Biharia. Licitația pentru începerea lucrărilor va fi lansată în primăvara anului viitor. Acest proiect ar urma să fie finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional”,

Potrivit documentației, valoarea estimată a lucrărilor este de 24.650.161 lei, fără TVA. Costul include și contravaloarea terenurilor expropriate de pe traseul drumului de legătură.

SF-ul a fost contractat de Consiliul Județean Bihor pe 20 iulie, printr-o achiziție directă în valoare de 134.880 lei, fără TVA.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2021

Sus