Oferte locuri de munca top

Un dezvoltator imobiliar vrea circa 194 mil lei

Scumpirea materialelor de construcții crește nevoia de finanțare a dezvoltatorilor imobiliari.

Pentru continuarea actualelor proiecte și pentru noi dezvoltări, o mare companie de dezvoltări imobiliare se pregătește să atragă aproape 194 milioane de lei de la investitori privați.

Astfel, acționarii societății bucureștene Impact Developer&Contractor S.A. sunt convocați luna viitoare într-o adunare generală extraordinară pentru a autoriza Consiliul de Administratie ca, pentru o perioadă de 1 an, ”să decidă și să implementeze majorarea capitalului social al societății, prin aport în numerar, prin una sau mai multe emisiuni de acțiuni ordinare noi, cu o valoare care să nu depășească 193.750.000 lei.”

Solicitarea convocării adunării extraordinare a fost făcută de către acționarul majoritar, Gheorghe Iaciu, care deține circa 60% din capitalul social al societății.

În prezent, Impact are un capital social de 393.750.000 lei.

Viitoarele emisiuni de acțiuni ar reprezenta o majorare cu 49,2% a capitalului social.

Impact a anunțat săptămâna trecută că a cumpărat un teren de circa 26.000 mp, pe Dealul Copou din municipiul Iași. Achiziția completează terenul cumpărat în octombrie anul trecut. Pe terenul cu o suprafață totală de aproximativ 46.000 mp, societatea intenționează să dezvolte un ansamblu rezidențial cu peste 1.000 de apartamente în blocuri cu regim mic de înălțime.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus