Oferte locuri de munca top

Un dezvoltator imobiliar va plati terenul pentru un nou proiect rezidential

Un important dezvoltator imobiliar va plăti prețul mai multor loturi de teren pentru realizarea unui proiect rezidențial pe care l-a plănuit.

În acest sens, a accesat un împrumut de puțin peste 4 milioane de euro.

Astfel, în cursul acestei săptămâni, a fost semnat un act adițional la contractul de împrumut inițial dintre Impact Developer & Contractor SA și Greenfield Copou Residence SRL, parte afliliată Impact SA.

Valoarea tranzacției este de 20.000.000 lei. Valoarea cumulată a contractului de împrumut este de 54.720.000 lei. Suma împrumutată va purta o rată a dobânzii egală cu 7,5%/an.

Greenfield Copou Residence va folosi suma împrumutată pentru plata unor loturi de teren din zona Viticultori, municipiul Iași, județul Iași și edificarea acolo a unui ansamblu rezidențial. Aceasta va rambursa în întregime împrumutul nu mai tarziu de 22 septembrie 2022.

Proiectul din Iași este  in stadiu avansat de obținere a autorizației de construire, după cum ne-au declarat reprezentanții dezvoltatorului.

Impact SA dorește să înceapă anul acesta construcția primelor 472 de locuințe. Data de finalizare estimată pentru acest ansamblu este anul 2024.

Amintim faptul că Impact SA deține 99% participare la capitalul social al Greenfield Copou Residence SRL. De asemenea, societatea are creanțe de încasat de la Greenfield Copou Residence în sumă de 29.240.006 lei.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2021

Sus