Oferte locuri de munca top

Un constructor progreseaza spre iesirea din reorganizarea judiciara

O firmă de construcții, aflată în pericol de insolvență de peste doi ani, face progrese pe direcția ieșirii din această stare, conform raportului său preliminar.

Societatea a intrat în reorganizare judiciară în luna octombrie 2022, situație în care se află și la această dată.

Este vorba despre Societatea de Construcții Napoca S.A., care execută lucrări de construcţii, produce betoane, mortare, diverse confecţii metalice.

Din lucrările executate și serviciile prestate, societatea a avut în primul trimestru venituri de 26,27 milioane lei, mai mari de peste cinci ori decât în cele din perioada similară a anului trecut.

Constructorul a realizat pe primul trimestru din acest an o cifră de afaceri de peste 27,54 milioane lei și un profit net de 66.536 lei.

Totodată, au fost achiziționate utilaje in valoare de 3,2 milioane de lei și nu au existat

înstrăinări de mijloace fixe.

În perioada ianuarie – martie a.c., societatea şi-a desfaşurat activitatea cu un număr mediu de 135 salariaţi.

În baza contractelor încheiate, societatea a executat lucrări de construcţii pentru clienţi finanţaţi de la buget şi clienţi privaţi.

Principalele contracte ale firmei sunt:

* Proiectare și execuție lucrări Modernizarea drumului județean DJ 195 – LOT 1- C.J. Satu Mare

* Modernizare străzi în comuna Apahida – etapa 1 – Comuna Apahida, Jud. Cluj;

* Execuție lucrări pentru Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj Napoca – „Cale de rulare paralelă cu pista la Aeroportul Internațional Avram Iancu” precum și pentru construirea „Clădire remiză și PSI dotată și utilată;

* Modernizare drumuri în comuna Băișoara – jud. Cluj

* Alte lucrări de modernizare și întreținere drumuri.

Pe piaţa internă, volumul vanzărilor pe primul trimestru este de 1,27 milioane lei și are în componență atât vânzări de materiale între societăți, cât și vânzare de apartamente și spații comerciale din locația Tăietura Turcului (peste 1,09 milioane lei vânzări de apartamente, parcări, boxe și 177,8 mii lei vânzări materiale).

Complexul rezidențial de nouă etaje este compus din: spații comerciale, 68 de apartamente, parcări pentru 44 de autoturisme și 39 de boxe.

Societatea de Constructii Napoca S.A este deținută de IT Transilvania (67,38%), ARD Invest SRL (9,82%), alți acționari.

În prezent, societatea este condusă de Demicheli Giovanni Franco – Administrator Special.

Obiectul principal de activitate al societăţii este conform Cod CAEN 4120 – lucrări de construcţii clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale. Societatea mai produce betoane, mortare, agregate sortate, diverse confecţii metalice, confecţii de lemn, confecţii de aluminiu destinate în cea mai mare parte activităţii de construcţii. De asemenea, asigură prestaţii cu utilaje pentru activitatea de bază şi într-o pondere mică pentru terţi.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2024

Sus