Oferte locuri de munca top

Un centru din Austria reciclează deșeuri din construcţii la targetul UE pentru 2020

Un centru amenajat în Austria de producătorul de ciment LafargeHolcim procesează deșeurile din construcţii la standarde care îndeplinesc target-urile europene de energie verde pentru 2020.

Atunci când un flux de deșeuri din demolare ajunge la centrul Geocycle Recycling din Retznei 35% din acestea sunt coprocesate și injectate din nou în procesul de producţie a cimentului la o unitate a LafargeHolcim. Alte 35% din deșeuri sunt tratate și vândute ca materiale alternative către consumatori privaţi și companii de construcţii pentru a folosi la construcţia sistemelor de drenaj.

Pentru 2020 UE a hotărât ca ţările membre să fie capabile să recicleze cel puţin 70% din deșeurile din construcţii.

“Prin implementarea acestor soluţii Geocycle demonstrează că poate contribui la atingerea unui target ambiţios al UE asupra reciclării din construcţii”, a declarat Christian Lampl, Director al Geocycle Austria.

Reprezentanţii LafargeHolcim au declarat că vor continua demersurile pentru refolosirea materialelor din demolări compania având un target pentru 2030 de a ajunge la 80 de milioane de tone de materiale de construcţii  pe an realizate din deșeuri în urma operaţiunilor de demolare.

Deșeurile din construcţii reprezintă 25%-30% din totalul deșeurilor generate anual în Europa.

 

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Revista –    Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia nov – dec 2016 (click aici)

Sus