Oferte locuri de munca top

Un camin studentesc de peste 100 mil lei va fi construit pentru Politehnica

A fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru construirea unui cămin studențesc al Universității Politehnice din București.

”Avem, în prezent, la Ministerul Dezvoltării, în diferite stadii de implementare, 20 de cămine studențești în 14 localități, în valoare totală de peste 1,2 miliarde de lei, care vor asigura condiții optime pentru 6.788 de studenți”, a precizat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării.

Noul contract are o valoare totală de peste 101,8 milioane lei, cu finanțare asigurată de Ministerul Dezvoltării.

Constructor este asocierea: Construcții Erbașu (lider) – Popp & Asociații.

Viitorul cămin studențesc va avea o suprafață desfășurată de 17.818 mp și va fi realizat pe un regim de înălțime format din demisol (cu 51 de locuri de parcare), parter și 10 etaje.

Cine concureaza pentru un proiect rutier de peste 60 mil euro

Clădirea va oferi cazare pentru 700 de persoane în 350 de camere prevăzute cu balcoane (21 de camere fiind destinate persoanelor cu dizabilități).

De asemenea, construcția va fi dotată cu săli de lectură, chicinete și locuri de luat masa, spălătorii și uscătorii, spații administrative, spații tehnice, precum și cu 4 ascensoare dimensionate pentru a fi utilizate și de persoanele cu dizabilități, iar unul dintre acestea va fi realizat corespunzător cerințelor asigurării operațiunilor de intervenție în caz de incendiu.

Construcția va avea și instalații electrice de împământare, sistem de detecție și avertizare la incendiu, sistem de voce-date, sistem de supraveghere video, sistem de avertizare panică.

Sus