Oferte locuri de munca top

Un bloc din Bucureşti nominalizat la Premiul UE pentru Arhitectură

a-143Clădirea Urban Spaces din Bucureşti, strada Dogarilor, a fost inclusă pe lista scurtă a Premiului Uniunii Europene pentru arhitectura Mies van der Rohe 2015, cea mai prestigioasă competiţie de profil.

Construcţia include zona de relaxare în curtea interioară, cafenea şi terasă comună amenajate special pentru socializare, parcare pentru biciclete, duplexuri în configuraţii atipice pornind de la 60 mp, apartamente pe trei etaje, locuinţe modulare. Proiectul aparţine ADN Birou de Arhitectură.

În competiţie au intrat 420 de proiecte din care 40 au fost incluse pe shortlist şi doar două dintre acestea sunt proiecte rezidenţiale.  Cei cinci finalişti vor fi anunţaţi la Londra, la sfârşitul lunii februarie. Câştigătorul marelui premiu Mies van der Rohe va fi desemnat de un juriul specializat, în urma prezentării proiectelor pe 8 mai, în Barcelona.

Proiectul din strada Dogarilor a mai participat la World of Architecture Festival şi este câştigătorul din 2014 al Anualei de Arhitectură Bucureşti şi al Bienalei Naţionale de Arhitectură.

Sus