Oferte locuri de munca top

Un alt mare proiect de birouri este vandut inainte de finalizare

După ce săptămâna trecută Skanska a anunțat că a vândut clădirea de birouri Campus 6 înainte să fie finalizată, iată că un alt mare proiect de birouri a fost vândut, de asemenea, fără să fie finalizat.

Fondul de investiții Lion’s Head Investments a anunțat achiziția proiectului de birouri Oregon Park, deținut de Portland Trust și Ares Management. Proiectul constă în trei clădiri de birouri de clasă A și este amplasat în zonade nord a Bucureștiului.

Tranzacția include atât achiziția primelor două clădiri deja finalizate din Oregon Park (A și B), precum și a clădirii C, aflată în stadiu de construcție.

În prezent, clădirile A și B sunt închiriate integral unor importante companii internaționale ca Oracle, Deloitte, Euler Hermes și Kepler Alten.

Christo Iliev, CEO al Lion’s Head Investments, a declarat: “Oregon Park este o completare perfectă a portofoliului nostru de clădiri de birouri, care depășește în acest moment 150.000 mp și este evaluat la peste 310 milioane euro. Acesta este doar primul pas din planul nostru ambițios de investiții în România.”

Finalizarea formală a tranzacției va avea loc în luna iunie 2018.

Complexul Oregon Park va avea în total trei clădiri de birouri ce vor ocupa o suprafață închiriabilă de circa 70.000 mp. Proiectul a obținut certificarea BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology), calificativul “Excelent”.

În prezent, Portland Trust are două proiecte în construcție,în București – Clădirea C din Oregon Park, respectiv EXPO Business Park, situat în zona Expoziției, în zona de Nord.

Lion’s Head este un investitor de termen lung în proprietăți comerciale premium din Europa Centrală și de Est și este rezultatul unui joint-venture între fondul de investiții sud-african, Old Mutual Property și AG Capital (grup de investiții activ în Sud-Estul Europei).

 

Citiți și:

Peste 50 mil euro pentru strazile unui sector din Bucuresti

Greu de atribuit contractul de 103 mil euro pentru un drum expres

Demersuri pentru supralargirea a trei strazi

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 3/ mai 2018

Sus