Oferte locuri de munca top

UE propune tinte si mai ambitioase pentru energia regenerabila

254.jpg Emisiile de gaze cu efect de sera trebuie sa se reduca pana in anul 2030 cu 40% sub nivelul din 1990, in toate statele Uniunii Europene. In acelasi timp, ponderea energiei regenerabile trebuie sa ajunga la 27%, potrivit noului cadru al UE privind schimbarile climatice si energia pentru 2030, propus de Comisia Europeana.
„Cadrul pentru 2030 exprima vointa UE de a promova progresul catre o economie competitive, cu emisii scazute de dioxid de carbon, catre stabilitatea investitiilor si catre securitatea aprovizionarii cu energie. Obiectivul meu este de a garanta ca energia ramane la un pret accesibil pentru gospodarii si intreprinderi”, a declarat comisarul pentru energie, Günther Oettinger.
Imbunatatirea eficientei energetice va contribui la toate obiectivele politicii energetice a UE. Rolul eficientei energetice in cadrul pentru 2030 va fi examinat ulterior intr-o revizuire a directivei privind eficienta energetica, care urmeaza sa se incheie mai tarziu in cursul acestui an. Planurile energetice nationale ale statelor membre vor trebui sa includa si eficienta energetica.
Cadrul pentru 2030 va fi dezbatut in cadrul Consiliului European si al Parlamentului European. Cadrul urmeaza sa fie analizat de Consiliu in cadrul sesiunii de primavara din 20-21 martie.

Sus