Oferte locuri de munca top

Turcii, foarte interesati de contractul rutier de peste 317 mil euro

Constructorii turci s-au arătat cei mai interesați să obțină contractul rutier de peste 317 milioane de euro. Contractul pentru proiectarea și execuția a 9,13 km de autostradă, din care 2,13 km de tunel, urmează să fie atribuit de către CNAIR printr-o procedură de tip „licitație restrânsă”.

Până la termenul limită de depunere au depus candidaturi nouă firme și asocieri de firme, cele mai multe fiind din Turcia.

Dintre acestea, CNAIR va selecta un număr de minim 5 – maxim 6 candidați care vor depune oferte Tehnice și Financiare în etapa a II-a a procedurii de achizitie publică

Valoarea contractului pentru Autostrada Lugoj –Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220 – Secțiunea E și finalizare Secțiunea D este estimată între 1,36 și 1,56 miliarde lei , fără TVA (echivalent a peste 317 milioane de euro).

CNAIR optează pentru achiziția ulterioară de noi lucrări similare, în cuantum de 197.365.557 lei fara TVA, de la ofertantul a cărui ofertă va fi declarată câștigătoare, valoarea reprezentând aproximativ 16% din valoarea estimată a contractului fără valoarea Rezervelor de Implementare.

Valoarea minimă estimată este cea în funcție de care se va elabora și evalua oferta. Valoarea maximă, de 1.560.501.398 lei fara TVA, reprezintă valoarea estimată totală ce conține și valoarea posibilelor lucrări noi.

Până la termenul limită de depunere au depus candidaturi următorii ofertanți:

  1. Aktor S.A. (Grecia)
  2. asocierea SC Alsim Alarko Sanayi Tesisleri Ve Ticaret A.Ș – Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret A.S.  (Turcia)
  3. asocierea FCC Construccion SA – Gulermak Agir Sanayi Insaat Ve Taahhut A.S. (Spania – Turcia)
  4. asocierea Impresa Pizzarotti & CSpA – Pizzarotti SA – Retter Project Management SRL (Italia – Romania)
  5. asocierea Terna SA – Intracom Constructions Societe Anonyme Technical And Steel Constructions (Intrakat) (Grecia)
  6. Kolin Insaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi (Turcia)
  7. asocierea Mapa Insaat Ve Ticaret A.S. – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret A.S. (Turcia)
  8. asocierea Rizzani De Eccher Spa – Ozgun Insaat Taahhut Sanayi Ve Ticaret Ltd Sti – CIPA SPA (Italia –  Turcia)
  9. Strabag SRL (Romania)

Comisia de Evaluare va analiza candidaturile în conformitate cu prevederile Documentației de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice.

Proiectul este finanțat din fonduri europene nerambursabile, transmite CNAIR..

Termenul de finalizare prevăzut este 10 luni proiectare și 28 de luni execuție conform factorilor de evaluare din Documentația de Atribuire.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea, execuția și finalizarea lucrărilor pentru obiectivul major de investiții Autostrada Lugoj –Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220, Secțiunea E și finalizare Secțiunea D în lungime de aproximativ 9,13 km, din care 2,13 km de tunel forat.

 

Conform condițiilor din Acordului de mediu a fost prevăzută realizarea a două tuneluri în cadrul Secțiunii E2 în contexul evitării problemelor de stabilitate și a impactului negativ cu implicații majore asupra mediului.

Lungimea celor două tuneluri va fi de aproximativ 2,13 km. Tunelurile vor fi formate din două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație cu platforma de 11,25 m.

 

                                                                                                           

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2021

Sus