Oferte locuri de munca top

Tunel de 25 km sub Londra

City_of_London_skyline_at_duskUn tunel urmeaza sa fie construit de-a lungul raului Tamisa din Londra, Marea Britanie, pentru evacuarea deseurilor aduse din reteaua de canalizare, ce in prezent se varsa direct in rau. Investitia are totodata scopul de a solutiona problema inundatiilor.
Constructia ce va subtraversa centrul Londrei va avea o lungime de 25 km si diametrul de 7,2 m. Proiectul are o valoare propusa de 1,25 miliarde euro.
Dezvoltarea retelei de canalizare din Londra a inceput la finele secolului 19. Sistemul initial de canalizare al orasului a fost proiectat sa faca fata unor precipitatii de 6,5 mm/ora in zona de captare. De asemenea cresterea populatiei Londrei a pus presiune asupra sistemului de canalizare. In timpul furtunilor, cand cad cantitati mari de precipitatii, sistemul nu mai face fata, consecinta fiind inundatiile.
Dezbaterile privind constructia acestui tunel, ce ar face posibila cresterea capacitatii retelei de canalizare din Londra, au inceput in urma cu zece ani insa din cauza costurilor uriase demararea investitiei a fost amanata. In 2007 primarul Londrei a anuntat ca investitia va fi finalizata pana in 2020.

Sus