Oferte locuri de munca top

Tribunalul suspenda autorizatia de construire pentru One Floreasca City

Planul urbanistic zonal și autorizația de construire pentru proiectul imobiliar One Floreasca City au fost suspendate de Tribunalul București . Decizia poate fi atacată cu recurs.

Procesul a fost intentat de Asociațiile Salvați Bucureștiul și SOS Bucureștiul.

In acest proces paratii sunt Consiliul General al Municipiului Bucuresti, Primarul Municipiului Bucuresti, Agentia pentru Protectia Mediului Bucuresti, compania Primaverii Gardens, Auchan Romania SA si One Mircea Eliade Properties.

Locuitorii din zonă sunt nemulțumiți că imobilele sunt prea înalte pentru infrastructura subdimensionată din zonă și vor aduce mai mult trafic și poluare.

One Floreasca City prevede construirea a trei turnuri – două de 15 etaje, unul de 16 etaje și unul de 19 etaje – lângă Hala Ford din Floreasca, pe terenul fostei fabrici Automatica.

Dezvoltatorul One United Properties susține că lucrările demarate la One Floreasca City respectă legislația în vigoare și au toate avizele și autorizațiile necesare.

La rândul său, Nicușor Dan, vicepreședintele Asociației Salvați Bucureștiul, a declarat că decizia este executorie și rămâne valabilă până la judecarea recursului sau a procesului de anulare a actelor administrative.

Acesta spune că printre motivele pentru care asociațiile și cetățenii au cerut anularea planului urbanistic și a autorizației de construire se numără densificarea excesivă și un studiu de trafic nerealist.

In urma actiunii civile initiate de Grupul de initiativa Floreasca Civica in instanta, luni, 4 martie Tribunalul Bucuresti a dispus suspendare autorizatiei de construire nr. 4/1564415/2018, blocand astfel dezvoltarea proiectului. Tribunaul a dat astfel castig de cauza cetatenilor ingrijorati de exploatarea neconforma a terenului si de viitoarele efecte negative asupra vietii lor, dar si asupra mediului

 

 

 

 

Citiți și:

Vor incepe lucrarile la primele doua din cele cinci blocuri ale unui proiect

Noi proiecte rezidentiale pe aproape 4ha, in pregatire

Hotel si apart-hotel cu cate 10 niveluri vor fi construite la malul marii

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.1/ martie 2019

Sus