Solplanet x AeroFix

Tren pe 2.200 km – în faza pregătitoare de începere a lucrărilor

Dusk_at_the_Pearl_Qatar_(6279825109)Qatarul a decis alocarea a 95% din investițiile sale în infrastructură în domeniul transporturilor rutiere.
Ca urmare, Quatar preconizează că va avea în 2020, 8.500 de km de autostrăzi, cu 200 de poduri și 30 de tuneluri, care vor lega Doha de celelalte localități majore și de centrele energetice și industriale.
Qatar Rail a alocat proiecte în valoare de 60 miliarde USD unui număr de nouă companii mixte, circa jumătate din cei 113 km, cât vor măsura galeriile metroului, fiind deja realizați.
Proiectul metroului din Doha a intrat în cartea recordurilor sub aspectul numărului de mașini gigant de forat tuneluri, folosite simultan și anume 21.
Totodată sunt în curs de realizare lucrările la linia ușoară de tranzit din viitorul oraș Lusail, ca va fi amplasat la 15 km nord de Doha.
Este în faza pregătitoare începerea lucrărilor la trenul de pasageri și mărfuri, de lungă distanță, care va lega Qatarul de celelalte state ale CCG, care va deservi scopul încurajarii comerțului între statele CCG, care deja cunoaste un ritm anual de crestere de 5%, procent care se estimeaza ca va creste.
Tronsonul trenului de lungă distanță va avea o lungime totală de 2.200 km, interconectând Kuweit, Arabia Saudita, Bahrein, Qatar, Emiratele Arabe Unite și Oman, fiecare garnitura de tren urmând să aibă o capacitate de transport marfuri egala cu cea a 400 de camioane. Qatar Rail a implicat sectorul privat in proiectele realizate pana in prezent, in proportie de cca 70%.
In conditiile in care procesul de precalificare pentru Metroul din Doha si lucrarile arhitecturale se vor incheia in curand, atentia se indreapta deja catre oportunitatile  de afaceri pe linia dezvoltarii celor din domeniul Qatar Rail.
Au fost anuntate recent companiile calificate pentru faza de proiectare si constructie a caii ferate de pasageri si marfuri de lunga distanta, in timp ce procesul de precalificare pentru operarea si gestionarea facilitatilor Metroului din Doha progreseaza semnificativ, obiectivul fiind organizarea de licitatii pe la jumatatea lui 2016.
Aceste proiecte sunt de natura a crea multe oportunitati  pentru dezvoltarea, operarea si intretinerea facilitatilor de transport, Qatarul neavand ca obiectiv numai construirea unei infrastructuri de prima mana, ci si dezvoltarea unui sistem de transport complet, eficient si inalt tehnologizat, care sa deserveasca sectorul serviciilor, economiei si mediului si care sa interconecteze Qatarul sistemelor economice regionale si internationale.

Un comentariu;

  1. ZOTA said:

    Petrolul vrand nevrand s eva epuiza.
    Banuesc ca se ocupa de realizarea de dezvoltarea industriei, calificarea oamenilor, de sere sau dezvoltarea agriculturii investind in aceste domenii altfel pot ajunge iar muritori de foame si vor veni peste noi

Sus