Oferte locuri de munca top

Trei noi localitati, aprobate pentru finantarea investitiilor turistice cu fonduri nerambursabile

Încă trei noi localități din țara noastră se alătură celor în care pot fi realizate investiții în infrastructura de turism, cu finanțări nerambursabile din fonduri europene. Aceastea se vor alătura celor 139 de localități deja atestate ca stațiuni turistice.

Astfel, investitorii din domeniul turismului vor mai putea construi structuri de primire turistică în două comune și un municipiu aprobate de Guvern să primească atestatele de stațiuni turistice de interes local.

Ce localități vor deveni stațiuni turistice

Comuna Bala, județul Mehedinți

Comuna Bala este situată în județul Mehedinți, Oltenia.  Localitatea este conectată cu principalele orașe din zonă (Drobeta Turnu Severin, Motru și Târgu Jiu) prin curse zilnice, regulate, de autocare și microbuze.

În localitate se pot practica: turismul balnear, turismul cultural-istoric, turismul de tranzit, turismul sportiv și de agrement.

Baza turistică este asigurată de pensiuni și hoteluri  care însumează 239 de locuri de cazare în unități clasificate de la 1 la 3 stele.

Sub aspect turistic, comuna Bala este cea mai căutată zonă din acest colț de țară, pentru tratamentul afecțiunilor reumatismale degenerative (spondiloză cervicală şi dorsală, poliartroză), afecţiunile reumatismale inflamatorii, afecţiunile postraumatice (stări postentorse, luxaţii, fracturi), afecţiunile neurologice periferice (pareze, sechele după polineuropatii), afecţiunile ginecologice.

Municipiul Beiuș, județul Bihor

Municipiul Beiuş este situat în nord-vestul ţării, regiunea Crişana, în sudul judeţului Bihor.

În localitate se pot practica: turismul cultural-istoric, turismul de tranzit, turismul de agrement, iar accesul în oraș  se poate realiza pe cale rutieră, feroviară, aeriană (aeroportul de la Oradea se află la circa 70 km, iar aeroprtul de la Cluj-Napoca se află la circa 148 km).

Zona s-a dezvoltat constant  în ultimii ani din punct de vedere turistic, în prezent existând peste 130  de locuri de cazare în unități clasificate de la 1 la 3 stele. De menționat că în sezonul estival 2019 orașul a atras peste 10000 de vizitatori.

Comuna Mădăraș, județul Bihor

Comuna Mădarăș este situată în sud-vestul județului Bihor.

În localitate se pot practica mai multe tipuri de turism: turismul cultural-istoric, turismul de tranzit, turismul de agrement și recreere (colonia de păsări din Pădurea Rădvani), turismul de vânătoare și pescuit sportiv (balta din localitatea Martihaz), turismul curativ și de relaxare (ștrandul), turismul rural, agroturismul, turismul religios, turismul gastronomic (se află într-o faza incipientă de dezvoltare în comună, cu toate că gastronomia hibridizată de influențele entice ar putea constitui o sursă de inspirație pentru turiștii), iar accesul în comună  se poate realiza pe cale rutieră, feroviară, aeriană (aeroportul de la Oradea se află la circa 37 km).

De asemenea în localitate se organizează evenimente turistice, culturale cu caracter anual precum: Festivalul Brutarilor (care promovează pâinea de casă Mădăraș, inclusiv prin organizarea unor competiții ăntre brutari), Zilele Comunei Mădăraș, Eveniment pentru omagierea celor care au luptat pentru Patria Mamă și celor ce au înfăptuit Unirea Cea Mare.

În prezent există peste 120 de locuri de cazare în unități clasificate de la 1 la 3 stele.

 

Descărcați aici Lista stațiunilor turistice

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus