Solplanet x AeroFix

Trei mari proiecte de investitii ale Capitalei, mult intarziate

Vom avea o iarnă cu mai multe avarii decât anul trecut pentru că ”rețeaua este mai veche și pentru că în această vară, din cauza contextului electoral, nu s-au făcut reparațiile necesare” a declarat primarul ales al Capitelei, Nicușor Dan după întâlnirea pe care a avut-o astăzi cu vice-premierul Raluca Turcan și ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

El a adăugat că pentru remedierea acestor avarii are în vedere să fie încheiate contracte și cu firme private, care să intervină, alături de echipele de la Termoenergetica.

Pe aceelași subiect Raluca Turcan a afirmat că proiectul de reabilitare a rețelei de energie termică, în valoare de aproximativ 300 de milioane de euro, a fost întârziat și este foarte posibil să se ajungă în situația de prelungire a implementării acestui proiect.

Tot Raluca Tiurcan a declarat că al doilea proiect major al Primăriei București, legat de managementul deșeurilor, în valoare de 208 milioane de euro, este complet blocat pentru că nici până în prezent nu a fost identificat un amplasament pentru incinerator.

În ceea ce privește al treilea proiect major, cel legat de rețeaua de canalizare și caseta de ape uzate de sub Dâmbovița, cu finațare de aproximativ 334 de milioane de euro, vice-premierul a precizat că acesta este deja întârziat și se află într-un stadiu de executie de numai 27%.

La rândul său, ministrul fondurilor europene a afirmat că în exercițiul financiar 2021-2027 al Uniunii Europpene, Bucureștiul va avea la dispoziție finanțări de 2,1 miliarde de euro, dintre care 1,5 miliarde vor fi alocate prin Fondul European de Dezvoltare Regională, iar diferența provine din Facilitatea de Recuperare și Reziliență.

Ministrul a mai declarat că în exercițiul financiar 2014- 2020 proiectele din Capitală au avut la dispoziție finanțări europene de 1 miliard de euro.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2020

 

Sus