Oferte locuri de munca top

Trei importante proiecte de investitii primesc bani de la bugetul local

Trei proiecte importante pentru județul Arad se află din diferite stadii de realizare.

Două drumuri județene și sediul Serviciului Județean de Medicină Legală Arad sunt punctele de interes pentru aleșii locali.

17 km DJ 707, bani alocati pentru proiectare

Consilierii județeni au aprobat ieri alocarea din excedentul bugetar a sumei de 342 mii lei pentru demararea procedurilor de achiziție a documentației de elaborarea a lucrărilor de intervenții, a proiectului pentru autorizarea executării lucrărilor, proiect tehnic de execuție și asistență tehnică din partea proiectantului (DALI, PAC, POE, PTE) pentru modernizarea drumului județean DJ 707, în lungime de 17 km.

Pentru acest drum autoritățile locale și județene din Arad și Hunedoara au semnat un protocol de colaborare.

DJ 707 are o importanță deosebită pe harta rutieră a celor două județe, deoarece creează legătura între două obiective turistice majore Castelul Regal de la Săvârșin și stațiunea balneară Vața de Jos, implicit Valea Mureșului de Valea Crișului.

Drumul a fost construit în perioada postbelică din ordinul MS Regele Mihai I al României, fiind inițial pavat în întregime cu piatră cubică

Sediul Serviciului de Medicină Legală

Au fost actualizate costurile estimative necesare pentru amenajarea serviciului clinic de Medicină Legală, serviciu care, în prezent, funcționează în condiții inadecvate.

Acum, Serviciul Județean de Medicină Legală Arad nu are o sală proprie de autopsie care să fie dotată corespunzător și implicit nu este asigurat un minimum de protecție a personalului.

Prin realizarea obiectivului de investiții preconizat, se va asigura un spațiu modern și eficient, corespunzător desfășurării activității medico-legale.

De asemenea, se va pune în valoare imobilul (clădire și teren), situat în municipiul Arad, str. Vincențiu Babeș nr. 11-13, în prezent neutilizat, și se va executa un corp nou cu destinația ”Prosectură”, care să corespundă noilor standarde.

Ca urmare a oportunităților de finanțare, Consiliul Județean Arad a depus solicitare la Compania Națională de Investiții (CNI), iar proiectul se află înregistrat pe lista sinteză.

Luna trecută, CNI a solicitat actualizarea valorii investiției, ținând cont de impactul economic asupra prețurilor la materialele de construcții, instalații, echipamente și dotări, și actualizarea cursului valutar – euro, astfel încât să fie asigurate toate condițiile, inclusiv cele financiare, în vederea execuției și punerea în funcțiune a obiectivului.

Conform noilor indicatori, valoarea totală a investiției devine 30.661.772 lei cu TVA inclus, din care valoarea finanțată prin C.N.I. este de 29.391.012 lei cu TVA, iar valoarea privind cofinanțarea din bugetul Județului Arad devine 1.270.760 lei cu TVA.

Exproprieri pentru drumul județean Sânmartin-Olari-Caporal Alexa

Încep exproprierile pentru modernizarea drumului județean Sânmartin-Olari-Caporal Alexa, în lungime de 23,540 km.

Pentru realizarea investiției trebuie expropriate 160 de terenuri proprietate privată, dintre care 19 sunt situate pe raza administrativ teritorială a comunei Șimand, 5 imobile pe raza administrativ teritorială a orașului Chișineu-Criș, 103 imobile pe raza administrativ teritorială a comunei Olari și 33 de imobile pe raza administrativ teritorială a orașului Sântana.

Valoarea totală a despăgubirilor a fost stabilită la valoarea de 81.806 lei.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus