Oferte locuri de munca top

Trei constructori au primit certificat negativ pentru modernizarea a 46 km DJ

Din cauza ritmului redus de execuție a lucrărilor de modernizare a unui tronson de drum județean, trei constructori au primit certificat negativ din partea autorității contractante.

Contractul de proiectare, asistență tehnică și execuția lucrărilor de modernizare a DN52 Alexandria – Turnu Măgurele a fost atribuit de către CNAIR asocierii de firme Alexcor Trading SRL București – Impresa De Construzioni Ing. E. Mantovani SPA Italia  – Pegasus Engineering SRL București.

Contractul a fost semnat în luna august 2019 pentru valoarea de 126.323.299 lei fără TVA, cu finanțare d in fonduri bugetare.

Acesta prevedea 5 luni pentru proiectare (care includea pe lângă Proiectul Tehnic de Excecuție, atât elaborarea și finalizarea documentației pentru obținerea HG expropriere, cât și Proiectul pentru Autorizația de construire), 18 luni pentru execuție și 60 de luni perioada de garanție.

Ordinul de începere a proiectării a fost emis în iunie 2020.

O singura oferta pentru lucrari ingineresti de 18 mil euro

Recepția parțială a serviciilor de proiectate s-a făcut în mai 2022, iar ordinul de începere a execuției a fost dat în 7 septembrie 2022.

Recent, autoritatea contractantă a acordat câte un certificat negativ fiecăreia dintre cele trei societăți implicate în acest contract deoarece stadiul fizic al proiectului era de 1,53% la finele anului trecut.

Contractul vizează pe lângă modernizarea drumului de circa 46 km (km 1+350-km 44+600; km 49+194-km 52+649), realizarea unei intersecții tip girație, a 39 de structuri și a două parcări de scurtă durată.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie  2023

Sus