Oferte locuri de munca top

Traseul final DX Ploiești – Gaesti, aprobat

A fost aprobat traseul final al Drumului Expres Ploiești – Găești, după mai multe runde de discuţii şi negocieri între Consiliul Judeţean Prahova şi reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Drumul urmează să fie realizat cu finanțare din fonduri europene iar lucrările vor demara ”cel mai târziu în 2024”, potrivit autorităților.

Valoarea totală a studiilor este de 15.863.176 lei fără TVA, din care 85% fonduri externe nerambursabile și 15% cofinanţare.

Cât privește execuția, se estimează undeva între 12 și 15 milioane de euro/km, fără TVA.

Acest drum expres ar urma să facă legătura între Oltenia şi Moldova, fiind o variantă suport mai scurtă pentru traficul care vine din zona de sud, pe relația Craiova- Pitești și care poate ocoli Bucureștiul în drum spre Moldova și Dobrogea de Nord.

Locuri de munca in constructii

Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a declarat: „În calitate de președinte al Consiliului Județean, am stabilit ca prioritate îmbunătățirea infrastructurii rutiere. De la început, am susținut că Drumul Expres Ploiești – Găești este o soluție foarte bună și mă bucur că, într-un final, susținut și de Guvern, acest proiect important va deveni realitate. Discuțiile dintre CJ și CNAIR au avansat bine și am aprobat traseul final al acestui drum. Speranța mea este că acest proiect va prinde contur încă din anul 2024. Este un proiect de anvergură finanțat în cea mai mare pondere din fonduri europene”.

Din punct de vedere tehnic, profilul transversal al drumului va avea caracteristicile unui drum expres cu 2×2 benzi de circulație (3,5m/bandă), zonă mediană de 3 m și acostamente de 2×2,25m din care 0,75m benzi de încadrare cu aceeași structură rutieră ca a benzilor de circulație și 1,5m acostament consolidat.

În cadrul studiului de trafic proiectantul va considera și analiza, încă din faza inițială de proiectare, opțiunea de a dezvolta drumul expres cu 2×2 benzi de circulație în drum expres cu 2×3 benzi de circulație pe sens sau aducerea la profil de autostradă.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus