Oferte locuri de munca top

Tranzactii imobiliare false, anchetate de procurorii DNA

Presupuse tranzacții imobiliare ar fi fost realizate, potrivit procurorilor DNA, de către un grup infracțional la care au aderat mai multe persoane, printre care și un funcționar din cadrul Primăriei Sector 1, Direcția Impozite și Taxe Locale.
Trei persoane fizice printre care și Fănel Stan, persoană cu antecedente penale, ar fi identificat în anii 2018-2019 imobile nelocuite, nerevendicate ori care se aflau în proprietatea privată a statului, a primăriei municipiului București sau a primăriilor de sector. Pentru dobândirea nelegală a acestora ar fi întocmit documente false: contracte de închiriere, contracte de vânzare-cumpărare, procese-verbale de predare-primire locuință, fișe de calcul, chitanțe de plată, ordine de prefect, titluri de proprietate, în numele AFI și al Instituției Prefectului.
Ulterior, ar fi fost identificate persoanele dornice să intre în posesia locuințelor la prețuri modice, de la care Fănel Stan ar fi pretins și primit sume de bani cuprinse între 1.500 euro și 28.000 euro.

În schimb, a susținut că ar putea interveni pe lângă funcționari publici din cadrul Primăriei Municipiului București, Direcției de Impozite și Taxe Locale Sector 1 și alți funcționari cu atribuții legate de aprobarea și eliberarea de documente privitoare la imobile administrate de instituțiile menționate și că îi poate determina să întocmească actele necesare dobândirii dreptului de proprietate asupra acelor imobile.
O parte din informațiile referitoare la diverse imobile și persoane le-ar fi fost oferite membrilor grupului de către inculpata Ianculescu Maria-Mihaela, în calitate de funcționar în cadrul Direcției Impozite și Taxe Locale Sector 1.

Tot aceasta ar fi eliberat certificate de atestare fiscală, deși cunoștea că cererile nu erau formulate de persoanele pe numele cărora se eliberează aceste documente și ar fi înscris pe rol mai multe imobile în baza unor documente despre care avea cunoștință că prezentau nereguli și fără a efectua verificări cu privire la acestea.
Anterior, în cursul anului 2015, într-un context asemănător, Fănel Stan, în prezent sub control judiciar în acest caz, ar fi pretins și primit de la o persoană sumele de 59.000 euro și 10.000 lei.

Totodată, în cursul anului 2019, inculpatul Fănel Stan, printr-un intermediar, i-ar fi oferit agentului de poliție Spătaru Florin Marius, din cadrul DGPMB –Secția 12 poliție, suma de 200 euro pentru ca acesta, în temeiul atribuțiunilor avute ca organ de cercetare penală, să conducă cercetările pe care le desfășura într-un dosar penal astfel încât inculpatul, persoană fizică, să nu fie tras la răspundere penală.
Ulterior, agentul de poliție ar fi primit suma de 700 lei și mai multe bunuri.
În cauză s-a instituit măsura sechestrului asiguratoriu asupra unui imobil și asupra unei sume de bani ce aparțin inculpatului Fănel Stan.
Administrația Fondului Imobiliar, cu privire la imobilele administrate de către această instituție, a comunicat organelor de urmărire penală că se constituie parte civilă în procesul penal.
De asemenea, patru persoane s-au constituit parte civilă cu diferite sume de bani.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.
Inculpatul Fănel Stan a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea unei infracțiuni de trafic de influență. În acea cauză, inculpatul a fost condamnat definitiv la pedeapsă cu închisoare.

 

 

 

Citiți și:

Viitoare mare parcare supraetajata in Bucuresti

Pregatiri pentru edificarea de noi spatii de depozitare, in provincie

Hala de productie, depozitare si spatii administrative, intr-un parc industrial

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2020

Sus