Oferte locuri de munca top

Transgaz primeste finantare de 138 mil euro

Două contracte de finanțare pentru proiecte strategice au fost încheiate între Transgaz și Banca Europeană de Investiții. Acestea au fost semnate în cursul zilei de joi, 24 ianuarie 2019, de către directorul general al societății Transgaz, Ion Sterian și vicepreședintele Băncii Europeane de Investiții, Andrew McDowell.

Astfel, Transgaz a primit un împrumut total de 138 de milioane de euro, acordat acesteia și subsidiarei Transgaz în Republica Moldova, Eurotransgaz SRL.

Prin intermediul primului contract de împrumut semnat, în valoare de 100 milioane euro, a fost acordată cea de a doua tranșă din împrumutul aprobat pentru Transgaz, în valoare de 150 milioane euro.

Contractul pentru prima tranșă de 50 milioane euro a fost semnat în 17 decembrie 2018. Banca Europeană de Investiții (BEI) a acordat 150 de milioane de euro pentru finanțarea unei noi conducte de transport, în lungime de 308,2 km, conductă ce va conecta resursele de gaze naturale ale României de la țărmul Mării Negre atât cu rețeaua națională de transport gaze naturale, cât și cu coridorul BRUA (conducta Tuzla – Podișor), conectând astfel sistemele de transport gaze naturale din Europa de Sud-Est, Centrală și Europa de Vest.

Acordarea acestei finanțări este susținută de Fondul European pentru Investiții Strategice (EFSI), pilonul financiar al Planului de investiții pentru Europa („Planul Juncker”).

Cel de-al doilea contract de împrumut are o valoare de 38 milioane euro, prin care Banca Europeană de Investiții acordă finanțare Eurotransgaz SRL, în vederea finanțarii Vestmoldtransgaz SRL pentru proiectul de interconectare Ungheni – Chișinău.

Realizarea proiectului constă în:

* construirea unei conducte noi de transport gaze naturale Ungheni – Chișinău DN 600, PN 55 bar, L=120 km

* trei stații de predare a gazelor naturale (două în Chișinău și una în Ungheni, localitatea Semeni)

* dotarea centrului de dispecerizare și dirijare de la Ghidighici.

Rețeaua de transport gaze naturale Ungheni – Chișinău reprezintă faza a II a proiectului de interconectare Iași – Ungheni- Chișinău.

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus