Oferte locuri de munca top

Transfagarasan: traseul intre Piscul Negru si Cabana Balea Cascada ar urma sa fie deschis tot anul

A fost semnat contractul pentru elaborarea documentației necesară modernizării Transfăgărășanului, pe tronsonul cuprins între km 104 – km 130+800, între Piscul Negru și Cabana Bâlea Cascada.

Traseul acestui spectaculos drum, care traversează munții Făgăraș oferind peisaje splendide, începe din comuna Bascov, județul Argeș și se termină la intersecția cu DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara

Valoarea contractului pentru elaborarea SF-ului este de 8,4 milioane lei, fără TVA, sursa de finanțare fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Transport 2021-2027.

Scopul acestui studiu de fezabilitate constă în determinarea soluțiilor tehnice care să permită menținerea Transfăgărășanului deschis, între Piscul Negru și Cabana Bâlea Cascada, pe toată durata anului cum ar fi: copertine de protecție din beton,  lucrări de siguranță rutieră, panouri de informare digitale la intrările pe Transfăgărășan (Curtea de Argeș/Cârțișoara) care să arate șoferilor numărul de locuri de parcare libere, condițiile meteo (vânt/polei/temperaturi).

Oficialii au în vedere și zone pentru parcări cu spații pentru comercianți și taxarea lor, puncte de belvedere, închiderea sigură a tunelului de la Bâlea Lac, precum și îmbunătățirea siguranței în punctele negre cu risc de accidente.

Durata contractului este de 12 luni.

Contractul a fost semnat cu firma Rutier Connex XXI SRL, a anunțat secretarul de stat în cadrul Ministerului Transporturilor Irinel Scrioșteanu.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus