Oferte locuri de munca top

Tot ce trebuie sa stii despre usile glisante de interior si avantajele pe care le aduc proprietarilor

De regula, pentru fiecare, locuinta reprezinta acea oaza de liniste, acea zona de confort si acel sentiment de siguranta, de aici si denumirea generica ACASA. Desi calatorim in lung si-n lat, parca niciunde nu este mai frumos decat in propria casa, un loc in care cei mai multi prefera sa se refugieze, sa se retraga la adapost de haoticul cotidian.

Dincolo de multele elemente pe care incercam sa le includem in rutina si viata noastra pentru a atinge nivelul de confort dorit, integrarea usilor glisante in locuinta se dovedeste a fi una dintre cele mai intelepte decizii ale proprietarilor.

Astfel, in cazul in care iti amenajezi casa sau te afli in faza de modeernizare a acesteia, poti avea in vedere usi glisante de interior, cat si usi glisante dressing, in ideea de a maximiza spatiul si de a reda incaperilor un aer cochet.

Alese corect, usile glisante pot schimba complet aspectul interior al casei tale. Daca mai demult acestea nu erau atat de accseibile, iata ca in prezent exista o multime de firme care ofera posibilitatea punerii in aplicare unor asemenea concepte moderne de amenajare a casei.

In acelasi timp, usile de acest tip, dincolo de faptul ca dau senzatia de spatiu si sporesc luminozitatea, reprezinta alternativa simpla de a crea o legatura cu mediul exterior (de obicei, intre bucatarie si terasa ori gradina), cat si in interior, intre living si bucatarie.

Ghidul prezentat mai jos te va ajuta sa faci alegerile cele mai potrivite in ceea ce priveste usile glisante de interior pentru locuinta ta.

Alegerea usilor glisante in functie de materialul din care sunt realizate

Firmele de specialitate propun modele de usi glisante realizate din materiale din cele mai diverse, de la lemn, sticla, MDF, termopan, etc.

Usa glisanta confectionata din sticla este ideala pentru tipurile de spatii elegante, fiind de asemenea simplu de manevrat. O astfel de piesa poate fi instalata cu ajutorul unei structuri metalice fixate pe pereti din beton, BCA, caramida sau rigips.

O usa glisanta din lemn este extrem de versatila si se integreaza perfect in decorul oricarei locuinte. Aceasta poate fi realizata din diverse esente de lemn precum stejar, wenge, cires, mahon, nuc, etc.

O varianta accesibila la scara larga este usa glisata de interior din MDF, intrucat este mai ieftina decat cea din lemn sau sticla. Confera eleganta spatiului si este mai usoara decat celelalte tipuri de usi.

Nu in ultimul rand, usa din termopan asigura o etansare mai eficienta decat oricare alt model. Dincolo de faptul ca este usor de manevrat, pastreaza temperatura constanta in incapere.

Tipul montarii

Atunci cand ne raportam la tipul montarii, usile glisante de interior se impart in cele incastrate si cele pe langa perete. Prima varianta de usa implica realizarea unui perete si a unui spatiu despartitor. Usa va culisa in acest loc, fara a fi vizibila, acest lucru insemand salvarea spatiului.

Pe de alta parte, usa glisanta pe langa perete este o idee realizabila atunci cand se monteaza un sistem de culisare. Rolul acestuia este de a deschide usa in paralel cu peretele prezent in casa.

Alegerea usilor glisante in functie de tipul lor

Trebuie sa facem distinctia intre usilor glisante dintr-o singura bucata si cele din doua parti. Prima optiune inseamna deplasarea acesteia pe o sina dubla, simplificand accesul in locuinta sau intr-o incapere. Pe de alta parte, usa gliasanta din doua parti se deschide in acelasi timp spre stanga si dreapta, cu ajutorul sinelor montate pe langa pereti sau incastrate.

De unde poti achizitiona usi glisante?

Desigur, din cadrul unei firme specializate precum este Promobila.com. Gama de usi glisante propusa in cadrul acestei pagini este una extrem de variata, astfel incat, fiecare sa poata alege optiunile cele mai potrivite pentru casa sa. Prin urmare, finisajele si culorile aferente usilor glisante raman la libera alegere a clientului, iar accesoriile de asemenea.

Experienta de peste 8 ani in domeniul proiectarii, productiei si asamblarii de mobilier la comanda vorbeste de la sine. Partea de consultanta este gratuita, iar grija masuratorilor este de asemenea lasata pe seama echipei. Pentru ca iti vei dori sa ai o siguranta ca lucrarea este de calitate, vrei primi un certificat de garantie valabil timp de 24 de luni la orice piesa de mobilier realizata la comanda. Cei interesati pot afla mai multe informatii accesand site-ul oficial promobila.com.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

 

Sus