Oferte locuri de munca top

Topul firmelor din constructii

Liderii, premiati de CCIB la cea de a XXIV-a editie a Topului Firmelor din Bucuresti

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat marți, 24 octombrie, la Sala Rondă a Hotelului Intercontinental, Ediţia a XXIV-a a TOPULUI FIRMELOR DIN BUCUREŞTI, eveniment de referinţă pentru viaţa economică a Capitalei.La ceremonia de înmânare a premiilor au participat, alături de manageri ai celor mai performante companii bucureştene, personalităţi de prim-plan din spaţiul economic, academic şi diplomatic din România, membri ai Guvernului, oficialităţi de la nivelul Instituţiei Prefectului, primăriilor de sector şi organizaţiilor neguvernamentale – asociaţii profesionale, camere de comerţ şi organizaţii patronale.„Anul acesta premiem liderii! Adică pe acei manageri şi antreprenori care au înțeles că etica în afaceri nu este doar un concept, ci un principiu, că reputația se construiește greu și se distruge repede și au învățat că forța unui proiect reușit stă în oamenii din spatele lui, în creativitatea, pasiunea, implicarea și tenacitatea pe care aceștia le arată zilnic”, a afirmat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei bucureştene, în deschiderea Galei de premiere.Potrivit CCIB, laureaţii topului au fost stabiliţi conform unei metodologii severe şi complexe, aprobată şi aplicată unitar, la nivelul întregului sistem cameral.

În stabilirea clasamentelor finale au fost luaţi în calcul indicatori precum: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi eficienţa utilizării capitalului angajat, calculaţi în baza a 16 elemente extrase din situaţiile financiare depuse de companii la Ministerul Finanţelor Publice şi la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.Potrivit metodologiei de top, dintre cele 125.236 de firme cu sediul social în Capitală, care au depus bilanţul aferent anului 2016, au îndeplinit criteriile de eligibilitate 37.816 firme, adică 30,2% din total. Dintre acestea, Camera bucureşteană premiază 6.840 firme, adică 18,1% din totalul firmelor considerate eligibile şi care reprezintă 5,5% din totalul firmelor care au depus bilanţul aferent anului trecut.

În ceea ce priveşte structura pe domenii de activitate, cele mai multe companii premiate de Camera bucureşteană activează în domeniul serviciilor (2.348 firme, 34% din total), fiind urmate de firmele din domeniul comerțului (1.923 de companii, 28% din total) și de cele cu profil industrial (1.396 firme, 20% din total).

Remarcăm faptul că CCIB a premiat anul acesta, potrivit metodologiei de top, 407 companii ce activează în construcții, respectiv 6% din totalul companiilor laureate, pe 21 de clase de activitate. În clasamentul întocmit de Camera bucureşteană, o pondere de 6% revine domeniului cercetare, dezvoltare şi inovare (respectiv 390 entităţi premiate), turismului, 4% (242 firme laureate), iar agriculturii, silviculturii şi pescuitului, 2% (134 companii).

În vederea realizării unui clasament cât mai obiectiv, în cadrul fiecărei grupe sunt premiate companiile pe cinci clase de mărime: întreprinderi foarte mari, mari, mijlocii, mici si microîntreprinderi. Numărul de firme premiate poate părea mare, însă acesta trebuie corelat cu o serie de date statistice care confirmă rolul pe care îl are Capitala în economia naţională. Bucureştiul – al treilea oraş din regiune după Istanbul şi Atena – concentrează: 23% dintre comercianţii activi înregistraţi în România, aproape 30% din suprafaţa de vânzare şi din desfacerile cu amănuntul la nivel naţional, 17,5% din valoarea exporturilor româneşti şi 31% din valoarea importurilor realizate de România, circa 60% din activitatea de cercetare ştiinţifică a ţării, precum şi 20% din totalul salariaţilor consemnaţi la nivel naţional.

Regiunea Bucureşti-Ilfov a atras circa 60% din totalul investiţiilor străine directe realizate în România după 1990 (circa 42 mld. euro dintr-un total de 70,1 mld. euro). De asemenea, cea mai mare parte a investiţiilor străine directe în întreprinderi greenfield se înregistrează tot în această regiune (56,3% din totalul consemnat la nivel național).

TOPUL FIRMELOR DIN CONSTRUCȚII

 

Nume Poz.
Lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale
intreprinderi mari
STRABAG SRL 1
BOG ‘ART SRL 2
CONSTRUCTII ERBASU SA 3
Intreprinderi mijlocii
DANYA CEBUS ROM DEVESELU SRL 1
DANYA CEBUS ROM SRL 2
CONTEAM SRL 3
Intreprinderi mici
MEGA SERVCIFER SRL – transfer 2014 1
STRABAG AG AUSTRIA SUCURSALA BUCURESTI ROMANIA 2
CONSTRUCT APRODEX SRL 3
Microintreprinderi
ALL TYPE CONSTRUCT SRL 1
ONDA BIA CONSTRUCT SRL 2
DANIEL PROD COM SERV IMPEX SRL 3
Lucrari de constructii a drumurilor si autostrazilor
Intreprinderi mari
DELTA ANTREPRIZA DE CONSTRUCTII SI MONTAJ 93 S.A. 1
EURO CONSTRUCT TRADING 98 SRL 2
DIMAR SRL 3
Intreprinderi mijlocii
ALDESA CONSTRUCCIONES SA MADRID SUCURSALA BUCURESTI 1
PLASTIDRUM SRL 2
REAL CONSTRUCT MANAGEMENT SRL 3
Intreprinderi mici
GRAND CONSTRUCT UTILAJE SRL 1
OPREA EDILCONSTRUCT SRL 2
EN ELECTRIC PROIECT OFFICE SRL 3
Microintreprinderi
SCDA INFRASTRUCTURA SRL 1
INFRA SYSTEM PROIECT SRL 2
VAL EDIL SRL 3
Lucrari de constructii a cailor ferate de suprafata si subterane.
Intreprinderi mijlocii
THALES SYSTEMS ROMÂNIA SRL 1
SOPMET SA 2
Intreprinderi mici
BOCMAN SRL 1
CON METAL CF SRL 2
Microintreprinderi
STR CONSTRUCTII SRL 1
ECM RAILWAY EVOLUTION ROMANIA SRL 2
CARGYO CONSTRUCT SOFTART SRL 3
Constructia de poduri si tuneluri
Intreprinderi mici
DRUPO GRUP SRL 1
Microintreprinderi
TKT Tehnologii si Tensionari in Constructii SRL 1

 

 

Sus