Oferte locuri de munca top

TOPUL Constructorilor din Bucuresti

Ediția a XXVI-a a Topului firmelor din București, sub semnul recunoaşterii şi promovării performanţei în afaceri

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat miercuri, 30 octombrie, la Sala Rondă a Hotelului Intercontinental, ediţia a XXVI-a a TOPULUI FIRMELOR DIN BUCUREŞTI, eveniment aflat sub semnul recunoaşterii şi promovării performanţei în afaceri.

La ceremonia de înmânare a premiilor au participat, alături de manageri ai celor mai performante companii bucureştene, personalităţi de prim-plan din spaţiul economic, academic şi diplomatic din România, membri ai Guvernului, reprezentanți ai administrației locale şi organizaţiilor neguvernamentale – asociaţii profesionale, camere de comerţ şi organizaţii patronale.

„Ce înseamnă a fi performant? Dincolo de cifrele seci din bilanț și din materialele prezentate în Consilii de administrație, a fi performant înseamnă să dai viață planurilor tale, punând cărămidă lângă cărămidă, cu tenacitate și pasiune. Înseamnă să depășești obstacol după obstacol, să gândești outside the box, dar să acționezi întotdeauna respectând regulile jocului. Înseamnă să-ți tratezi cu onestitate concurenții, clienții și angajații și să înțelegi că fără concurență nu există creștere, fără clienți nu există afacere și că echipă nu înseamnă numărul total de angajați. Și mai ales să înțelegi că nu există formă fără fond”, a afirmat prof. dr. C. T. Mustață, preşedintele Camerei bucureştene, în deschiderea Galei de premiere.

Potrivit CCIB, laureaţii topului au fost stabiliţi conform unei metodologii severe şi complexe, aprobată şi aplicată unitar, la nivelul întregului sistem cameral. În stabilirea clasamentelor finale au fost luaţi în calcul indicatori precum: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi eficienţa utilizării capitalului angajat, calculaţi în baza a 16 elemente extrase din situaţiile financiare depuse de companii la Ministerul Finanţelor Publice şi la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Potrivit metodologiei de top, dintre cele 131.412 de firme cu sediul social în Capitală, care au depus bilanţul aferent anului 2018, au îndeplinit criteriile de eligibilitate 49.433 firme, adică 37,6%. Dintre acestea, Camera bucureşteană a premiat 7.134 firme, adică 14,4% din totalul firmelor considerate eligibile şi care reprezintă 5,4% din totalul firmelor care au depus bilanţul aferent anului trecut.

În ceea ce priveşte structura pe domenii de activitate, cele mai multe companii premiate de Camera bucureşteană activează în domeniul serviciilor (2.472 firme, 34,7% din total), fiind urmate de firmele din domeniul comerțului (1.992 de companii, 27,9% din total) și de cele cu profil industrial (1.457 firme, 20,4% din total).

Remarcăm faptul că CCIB a premiat anul acesta, potrivit metodologiei de top, 427 companii ce activează în construcții, respectiv 6% din totalul companiilor laureate. În clasamentul întocmit de Camera bucureşteană, o pondere de 5,7% revine domeniului cercetare, dezvoltare şi inovare (respectiv 404 entităţi premiate), turismului, 3,4% (241 firme laureate), iar agriculturii, silviculturii şi pescuitului, 2% (141 companii). În vederea realizării unui clasament cât mai obiectiv, în cadrul fiecărei grupe sunt premiate companiile pe cinci clase de mărime: întreprinderi foarte mari, mari, mijlocii, mici si microîntreprinderi. Cele 7.134 companii aflate în Top concentrează o cifră de afaceri de aproape 78,3 mld. euro, un profit din exploatare de peste 7,3 mld. euro și 541.197 de salariați.

Pe lângă distincțiile acordate pentru rezultatele economice obținute în anul 2018, în cadrul evenimentului au fost decernate trofee de excelenţă companiilor care în ultimii cinci ani s-au clasat pe prima poziţie în competiţia elitelor, trofeul „George G. Assan”, pentru „Brandul românesc al anului” și trofeul „Ioan V. Socec”.

 

TOPUL CONSTRUCTORILOR DIN BUCUREȘTI

Poziție Nume
Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale
Intreprinderi mari
1 PORR CONSTRUCT SRL
2 BOG ‘ART SRL
3 STRABAG SRL
Intreprinderi mijlocii
1 JACOB GARDENS SRL
2 UNGER STEEL BUILDINGS SRL
3 SIMETRIC BUILD SRL
Intreprinderi mici
1 AVRAAM SARA CONSTRUCT SRL
2 STAR PRO CENTER INTL S.R.L.
3 CONCELEX SRL
Microintreprinderi
1 HIDROTOP GENERAL SRL
2 PRIMATE TOP CONSTRUCT SRL
3 IMOB INVESTMENT SERVICES SRL
Lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor
Intreprinderi mari
1 DIMAR SRL
Intreprinderi mijlocii
1 NEMAR EDIL-CONSTRUCT SRL
2 SECOL SOCIETA EDILE COSTRUZIONI E LAVORI S.A.
3 RESTRA CONSTRUCT SRL
Intreprinderi mici
1 SOFVI CONSTRUCT INSTAL SRL
2 PLASTIDRUM SRL
3 DEA LINE TRANS COM SRL
Microintreprinderi
1 CONSTRUCȚII GENERAL MEDITERRANEA SRL
2 MAX CONSTRUCT PROIECT SRL
3 AUSTAL S.R.L.
Lucrări de construcții a căilor ferate de suprafață și subterane
Intreprinderi mari
1 THALES SYSTEMS ROMÂNIA SRL
Intreprinderi mici
1 CELAROM  SRL
2 LUCRĂRI DE SUDURA LINII DE CAI FERATE „SUDAREC” SA
3 OBAN IRON ENGINEERING S.R.L.
Microintreprinderi
1 AZCALE CONSTRUCTIE SRL
2 DEGAL TOPOGRAFIE S.R.L.
3 STR CONSTRUCȚII SRL
Construcția de poduri și tuneluri
Intreprinderi mici
1 IHI INFRASTRUCTURE SYSTEMS CO., LTD. OSAKA SUCURSALA BUCURESTI
2 EDILINFRA CONSTRUCT SRL
3 DRUPO GRUP SRL
Microintreprinderi
1 TKT TEHNOLOGII SI TENSIONARI IN CONSTRUCȚII SRL
2 PROGEP CONSORZIO SOCIETATE CU RASPUNDERE LIMITATA
3 CIPA GENERAL CONSTRUCTION S.R.L.

 

 

Sus