Oferte locuri de munca top

Toate institutiile publice vor avea un sistem digital

Toate instituțiile publice din România urmează să fie înrolate într-un sistem digital capabil să răspundă solicitărilor cetățenilor în format electronic, într-un timp cât mai scurt.

Înregistrarea documentelor adresate instituțiilor publice care nu au un sistem propriu de registratură online va putea fi realizată pe o nouă platformă. În acest sens, Guvernul a lansat o nouă platformă digitală:  https://aici.gov.ro/home.
Platforma oferă, ca primă funcționalitate, posibilitatea ca toate persoanele juridice din România să transmită către reprezentanțele județene ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forțelor de Muncă (ANOFM) cererea pentru solicitarea șomajului tehnic potrivit OUG nr. 30/2020 modificată prin OUG nr. 32/2020.

Șomajul tehnic permite societăților private să solicite plata de la bugetul de stat a 75% din salariul mediu brut pe economie tuturor angajaților respectivelor societăți.
La începutul săptămânii viitoare, platforma va oferi și instrumente necesare plății indemnizației pentru alți profesioniști, cooperatiști și structuri sportive sau persoane fizice care au obținut venituri exclusiv din drepturi de autor și drepturi conexe, afectați prin instituirea stării de urgență pe teritoriul României.

 

 

Citiți și:

O noua baza pentru depozitarea cerealelor

”Avem cerere de caramizi si vrem sa extindem capacitatea de productie”

Piste de biciclete de peste 2 mil euro intr-un municipiu din provincie

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2020

Sus