Oferte locuri de munca top

Toate cele 17 studii de fezabilitate pentru autostrazi au fost lansate in SEAP

1857.JPG Ministrul Transporturilor, Dan Sova, sustine ca este in grafic in ceea ce priveste strategia de absorbtie pe fonduri de coeziune si fonduri de dezvoltare regionala la nivel de autostrazi, in conformitate cu memorandumurile aprobate in Guvern.
La momentul de fata au fost lansate toate licitatiile pentru toate cele 17 studii de fezabilitate incluse in Proiectul „Romania 100”, a precizat intr-o conferinta de presa Dan Sova, ministrul transporturilor.
*Noi licitatii pentru autostrazi vor fi lansate in urmatoarele doua saptamani
De asemenea noi licitatii pentru lucrari de proiectare si executie au fost lansate sau urmeaza sa fie lansate de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale.
Din data de 30 mai a fost lansata in SEAP licitatia pentru tronsonul Nadlac-Arad, Lotul II. De curand a fost scoasa la licitatia si sectiunea Suplacu de Barcau -Bors.
In cursul saptamanii viitoare va fi lansata si licitatie pentru segmentul de autostrada Campia Turzii-Ogra, iar peste doua saptamani pentru tronsonul Ogra-Targu Mures. Documentatiile pentru cel din urma se afla deja la ANRMAP pentru validare, potrivit ministului Dan Sova.
*Costuri mai mici pentru tronsonul Timisoara-Lugoj, lotul II
Tronsonul Timisoara-Lugoj lotul II va costa mai putin cu 14% fata de pretul de atribuire. In urma studiilor efectuate consultantul a calculat aceasta reducere de cost la valoarea contractului luand in considerare solutiile din declaratia de proiectare a constructorului.
Au fost inregistrate progrese si in ceea ce priveste Autostrada Transilvania.Studiul de fezabilitate pentru tronsonul Suplacu de Barcau – Mihaesti va fi actualizat in maxim sase luni. Dan Sova a declarat: „Am reusit sa repunem in vigoare contractul de consultanta existent cu Iptana evitand in acest fel reluarea procedurilor de licitatie si pierderea de timp pretios. De pe 30 mai avem la dispozitie sase luni pentru actualizarea studiului de fezabilitate.” In schimb pentru tronsonul de la Mihaesti – Nadasel, proiect amanat din 2012 de Search Corporation, termenul de finalizare al studiului de fezabilitate este 15 iunie 2014.

*Autostrada Orastie – Sibiu, gata la toamna
Lucrarile de sectiunea Orastie – Sibiu, lotul III, se afla in grafic si vor fi finalizate in 15 noiembrie asa cum s-a stabilit, a precizat Dan Sova.
In ceea ce priveste autostrada Bucuresti – Ploiesti o notificare de reziliere a contractului a fost trimisa catre constructorul Pizzarotti. Compania italiana va finalize in urmatoarele trei luni o serie de lucrari restante.

* Calitatea drumurilor
Cazul tinerei care si-a pierdut bratul drept din cauza calitatii proaste a lucrarilor la parapetii drumului trebuie sa insemne mai mult decat plata de catre CNADNR a unor despagubiri de 1 million de euro. Acest caz trebuie sa reprezinte un important semnal de alarma in ceea ce priveste calitatea materialelor folosite si a lucrarilor executate de antreprenori.

Sus