Oferte locuri de munca top

Tinta pentru energia regenerabila, prea ambitioasa pentru noi

O hotărâre legată de Strategia Uniunii Europene pentru energia solară a fost votată ieri de senatori.

Astfel, senatorii au considerat, în acord cu avizul Comisiei economice, industrii şi servicii, că majorarea la 45% a obiectivului pentru 2030 privind ponderea energiei din surse regenerabile reprezintă o țintă prea ambițioasă pentru România.

Ei consideră că acest nivel trebuie să rămână indicativ.

De asemenea, România nu îşi permite o ałtă țintă în comparație cu celelalte state membre, întrucât schimbarea acesteia ar presupune un efort investițional uriaş. Aceasta având în vedere capacitățile existente de regenerabile care îşi ating durata maximă de viață până în 2027, iar înlocuirea lor ar implica un efort financiar suplimentar foarte mare.

Opinia va fi publicată în Monitorul Oficial și va fi transmisă instituțiilor europene.

”Strategia UE privind energia solară” prezintă o viziune cuprinzătoare care să permită concretizarea rapidă a beneficiilor aduse de energia solară și prezintă patru inițiative pentru a depăși restul provocărilor în scurt timp.

Showroom si depozit, pentru un distribuitor de materiale de constructii

Ca parte a planului REPowerEU, strategia urmăreşte să aducă în rețea peste 320 GW de energie solară fotovoltaică până în 2025 (mai mult decât dublu față de 2020) şi aproape 600 GW până în 2030.

Aceste capacități suplimentare concentrate la începutul perioadei înlocuiesc consumul anual al unui volum de 9 miliarde metri cubi de gaze naturale până în 2027.

Conform acesteia, Uniunea Europeană va majora la 45% obiectivul pentru 2030 privind ponderea energiei din surse regenerabile:

– va limita la maximum trei luni durata eliberării autorizațiilor pentru instalațiile solare montate pe acoperişuri, inclusiv pentru cele mari,

– va adopta dispoziții pentru a se asigura că toate clădirile noi sunt „proiectate pentru energie solară” şi

– va face obligatorii instalațiile pe acoperişuri pentru producerea de energie solară.

Proiect nou al unui cunoscut dezvoltator de spatii logistice

Strategia stabileşte și o foaie de parcurs pentru realizarea obiectivului, permițând totodată cetățenilor să profite în mod direct de avantajele tehnologiilor din domeniul energiei solare, iar industriei UE să profite de această oportunitate de creştere, creând locuri de muncă și valoare adăugată pentru UE.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus