Oferte locuri de munca top

Timişoara: bugetul va fi orientat spre infrastructura de transport, locuinţe şi spaţii publice

1024px-Primaria_Timisoara

Primăria Timişoara

Primăria Timişoara ar putea dispune pentru acest an pentru investiţii de un buget de 527 milioane lei, dintre 180 milioane lei în cadrul proiectelor cu finanţare din bugetul local şi 347 milioane lei prin obiective cu finanţare europeană, potrivit proiectului de buget pe 2015.

Din bugetul local, 60 milioane lei vor merge către lucrări în continuare, 60 milioane lei pentru lucrări noi şi tot atât pentru dotări.

Pe segmentul de infrastructură de sănătate, cele mai importante investiţii suportate din bugetul local vizează continuarea lucrărilor de extindere a corpului B şi reabilitarea clădirii existente la Spitalul Loius Turcanu (20 milioane lei) şi începerea lucrărilor de modernizare şi extindere a Unităţii de Primire Urgenţe la Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara (3,8 milioane lei).

Primăria a mai alocat 13,18 milioane lei pentru dezvoltarea sistemului de locuinţe, din care 5,77 milioane lei pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a clădirilor istorice din municipiu şi încă 1,5 milioane lei pentru lucrări noi la clădirile istorice. Alte 4,4 milioane lei vor fi destinate reabilitării termice a nouă imobile de locuinţe.

Pentru infrastructura de transport, municipalitatea îşi propune o investiţie nouă de 10 milioane lei pentru extinderea Pasajului Popa Şapcă, la care se adaugă investiţii noi de 26,65 milioane lei şi investiţii în continuare de 19 milioane lei pentru reţeaua de drumuri.

În ceea ce priveşte spaţiile verzi, Primăria şi-a propus să aloce 5 milioane de lei pentru modernizarea Parcului Lidia.

De asemenea, municipalitatea va mai investi 11,6 milioane lei în continuarea lucrărilor la Sala Politehnică.

Sus