Oferte locuri de munca top

Timis-Triaj, primul cartier al Brasovului iluminat inteligent

1588.jpg Sistemului de telegestiune a iluminatului public in Municipiul Brasov a fost receptionat partial in cartierul Timis-Triaj si Parcul Trandafirilor. De asemenea a avut loc receptia dispeceratului tehnic. Aceasta a fost dotat cu display monitoare, statii de lucru, echipamente hardware data center (servere, echipament stocare), licente software, aplicatie informatica gestiune iluminat.
Aceste lucrari fac parte din proiectul de modernizare integrata a sistemelor de iluminat public si cresterea sigurantei publice din Municipiul Brasov.
George Scripcaru, primarul Brasovului, a precizat:
„Este un proiect important pentru noi, deoarece prin implementarea lui creste calitatea serviciului de iluminat public, se reduc costurile de mentenanta si se reduce consumul de energie electrica. Prin acest sistem se vor obtine informatii in timp real privind disfunctionalitatile din reteaua de iluminat public si astfel, se va putea interveni in cel mai scurt timp pentru remedierea defectiunilor. De asemenea, costurile vor fi reduse prin diminuarea valorii facturilor de energie electrica, dar si prin cresterea duratei de functionare a corpurilor de iluminat.”
Proiectul prevede: implementarea unui sistem integrat de telegestiune a iluminatului public la nivelul Municipiului Brasov, implementarea unui sistem integrat de supraveghere video in zonele de risc, imbunatatirea capacitatii de reactie si interventie a organelor publice.
Investitia este finantata prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 1 – Infrastructura urbana. Contractul de executie a fost incheiat la data de 13 februarie 2014 cu asocierea dintre SC Flash Lighting Services SA si SC Flashnet SRL.
Sistemul de telegestiune va oferi posibilitatea controlului interactiv al iluminatului public,
utilizandu-se comanda de la distanta a aprinderii/stingerii punctelor de iluminat, plasate pe 10.481 de stalpi (pe 399 de strazi), precum si reglarea intensitatii luminii prin programare automata, dimming. Fiecare corp de iluminat va fi controlat individual sau pe grupe de interes: aprins/stins, reducere intensitate luminoasa prin aceasta functie de „dimming” si va fi monitorizat (stare lampa/consum/defectiuni).

Sus