Oferte locuri de munca top

Tetarom IV: lucrările suplimentare pun în pericol proiectul

TETAROM-IVProiectul celui de-al patrulea parc industrial din Cluj se confruntă cu noi probleme.
Potrivit presei locale, constructorii au constatat pe teren că există o serie de erori în studiul de fezabilitate și proiect, erori din cauza cărora sunt necesare lucrări suplimentare. Mai exact sumele prevăzute sunt insuficiente pentru cantitatea de lucrări implicate.
Aceasta ar însemna ca autoritatea județeană să suplimenteze cu circa 10 milioane de lei fondurile alocate acestui proiect, în condițiile în care oricum s-a angajat să cofinanțeze lucrările cu 50% din valoarea eligibilă de circa 35 milioane lei, adică să achite 17,5 milioane lei.
Licitaţia pentru lucrările de execuție a fost atribuită în primăvara anului trecut asocierii formate din ACI SA Cluj, Electromontaj SA, Nord Conforest SA și Erbi Prodcom SRL.
Conducerea Tetarom a susținut în fața consilierilor județeni că terenul pus la dispoziție de Primăria Feleacu pentru realizarea celui de-al patrulea parc industrial este cât se poate de propice pentru dezvoltarea unui parc eolian. Acesta ar putea asigura societății necesarul de energie pe care să o furnizeze clienților din parcurile administrate.
Ziarul Actual de Cluj îl citează pe vicepreședintele administrației județene, Ioan Oleleu, care a explicat că proiectul nu va mai putea continua, dacă administrația județeană nu va suplimenta valoarea lucrărilor cu încă 10 milioane de lei.
Consiliul Județean Cluj nu a prevăzut în buget o majorare de costuri pentru acest proiect. Alocarea celor 10 milioane de lei, presupune să taie banii de la un alt obiectiv de investiție, lucru care cel mai probabil va fi dificil de aprobat în forul deliberativ al Consiliului Județean.
În afară de acest aspect, mai există și riscul ca lucrările să nu fie finalizate până la finele lui 2015, când se încheie actualul exercițiu bugetar al Uniunii Europene. Ca urmare, administrația județeană ar pierde și finanțarea nerambursabilă de 50% și ar trebui să își  asume întreaga valoare a investiției.

Sus