Oferte locuri de munca top

Terminalul cargo al aeroportului Oradea va fi construit de un dezvoltator strain

A fost aleasă compania care va construi terminalul cargo al Aeroportului Oradea. Firma, de altfel singura care a participat la licitație, va realiza proiectul în valoare de 33 de milioane de euro.

Comisia de evaluare a Consiliului Județean Bihor a declarat câștigătoare oferta depusă de o companie a grupului CTP, și anume Ctpark Iota SRL.

Aceasta va realiza o investiție în valoare totală de 32.078.869 de euro (echivalentul a 223 euro/mp), în condițiile în care suma minimă stabilită ca bază de pornire a licitației a fost de 3.597.225 de euro, respectiv 25 euro/mp.

Proiectul presupune construirea unor clădiri (depozit, hangar) în valoare de 25,7 milioane de euro și realizarea căii de rulare, a platformei de acces, rulare și garare a aeronavelor, respectiv acces auto, și a platformei de garare aferentă terminalului, suma prevăzută fiind de aproape 6,4 milioane de euro.

Alte elemente esențiale ale ofertei câștigătoare sunt nivelul redevenței și crearea a 100 de locuri de muncă.

Redevența propusă de Ctpark Iota SRL este de 0,6 euro/mp/an, în condțiile în care cota minimă stabilită ca bază de pornire a licitației a fost de 0,32 euro/mp/an. Raportat la întreaga suprafață a terenului, de 143.880 mp, nivelul redevenței este stabilit la 86.333,4 euro/an, respectiv 2.158.335 euro/25 ani.

Calea de rulare a aeronavelor la sol, menită să asigure legătura dintre pista de decolare/aterizare a aeronavelor aeronavelor din incinta R.A. Aeroportul Oradea și terminalul cargo va fi cuprinsă, liberă de sarcini, în proprietatea publică a Județului Bihor.

Investița va fi derulată în trei faze:

* prima fază a proiectului, în sumă de 10,9 milioane Euro și care reprezintă 34% din total investiție propusă, va începe în trimestrul IV al anului 2021 și se va derula pe parcursul anului 2022;

* a doua fază a proiectului, în sumă de 11,8 milioane Euro și care, împreună cu prima fază, reprezintă 71% din total investiție, se va desfășura pe parcursul anului 2023;

* a treia fază a proiectului, în sumă de 9,4 milioane Euro și care, împreună cu faza unu și doi, reprezintă 100% investiție, se va desfășura pe parcursul anului 2023.

Ctpark Iota S.R.L. este parte din grupul CTP, dezvoltator de spații industriale și de logistică din Europa Centrală și de Est, având un portofoliu de peste 6,3 milioane mp suprafață închiriabilă în mai multe țări europene (Republica Cehă, România, Polonia, Slovacia, Ungaria, Serbia, Olanda).

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus