Oferte locuri de munca top

Terminalul Aeroporului Brasov: mai dificila atribuirea contractului decat realizarea proiectului

De la finele anului trecut, CJ Brașov tot încearcă să contracteze lucrările de realizarea a Terminalului de pasageri al Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav.

Continuă, din păcate, șirul contestațiilor în privința realizării acestui obiectiv, care riscă să tergiverseze și mai mult încheierea contractului de lucrări, după cum anunță președintele CJ Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

Rezultatul procedurii de atribuire prin licitaţie deschisă a realizării obiectivului „Aeroportul Internaţional Brașov – Ghimbav Etapa a III-a – Proiectare și Execuție Lucrări de Construcții și Instalații Obiectul Terminal de Pasageri”, în urma căreia a fost declarată câștigătoare oferta prezentată de Asocierea Bog’art SRL – UTI Grup SA – UTI Facility Management SA, a fost contestat de firma Construcții SA Sibiu, cea care în primă fază fusese declarată câștigătoare.

Ofertantul sibian a contestat raportul procedurii de atribuire și a cerut CNSC să suspende judecarea acestei contestații până la soluționarea plângerii pe care tot ea a depus-o la Curtea de Apel Brașov împotriva deciziei CNSC prin care a fost admisă contestația formulată de Asocierea Bog’art SRL – UTI Grup SA – UTI Facility Management SA. Firma mai solicită Consiliului să oblige autoritatea contractantă la reevaluarea ofertei sale.

Practic, procedura de atribuire a acestei achiziții este contestată pentru a doua oară, după ce procedura inițială, finalizată în data 13 mai 2019 prin declararea câștigătoare a firmei Construcții SA Sibiu,  fusese contestată de către ocupanta locului al doilea, Asocierea Bog’art SRL – UTI Grup SA – UTI Facility Management SA, iar CNSC admisese respectiva contestație.

Amintim că în urma aplicării deciziei CNSC, în intervalul 20 iunie – 17 iulie 2019 comisia de licitație din cadrul Consiliului Județean Brașov a reevaluat cele patru oferte depuse, ținând cont de recomandările Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor privind analizarea propunerilor tehnice în raport cu detalierea de către ofertanți a echipamentelor de securitate specifice funcționării aeroportului, solicitate prin caietul de sarcini.

Reanalizarea ofertelor tehnice și financiare s-a făcut și de această dată sub coordonarea Autorității Naționale pentru Achiziții Publice, care a transmis avizul conform necondiționat pentru fiecare etapă de evaluare, precum și pentru raportul întregii proceduri.

Contestația depusă de Construcții SA Sibiu amână din nou, pentru o perioadă care nu poate fi estimată acum, încheierea contractului pentru proiectarea și execuția Terminalului de Pasageri al Aeroportului, achiziție pe care Județul Brașov a lansat-o încă din 18 decembrie 2018.

„Prioritatea Consiliului Județean Brașov o constituie demararea cât mai urgentă a unui contract de lucrări, astfel încât Terminalul de pasageri să fie construit la timp, fără întârzieri date de procese al căror termen de finalizare nu poate fi anticipat. Pe 24 iulie 2019, la termenul stabilit pentru judecarea plângerii împotriva deciziei CNSC depuse de către Construcții SA Sibiu, Curtea de Apel Brașov a amânat pronunțarea pentru 7 august. Noi sperăm ca la termenul din august să nu se mai acorde o nouă amânare și să avem o soluție finală, în urma căreia să știm ofertantul cu care vom putea încheia contractul pentru terminal. În privința celei mai recente contestații depuse de Construcții SA Sibiu la CNSC și despre care Consiliul de Soluționare a Contestațiilor ne-a informat oficial în data de 29 iulie, vom formula și vom transmite punctul nostru de vedere, alături de dosarul achiziției, în termen de 5 zile”, a menționat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus