Oferte locuri de munca top

Termen prelungit pentru depunerea ofertelor la metroul Gara de Nord – Gara Progresul

Procedura de licitație publică în vederea desemnării proiectantului și constructorului care extinde magistrala de metrou M4, Gara de Nord-Gara Progresul va rămâne deschisă până pe data de 12 august 2024, a anunțat primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Astfel, termenul inițial stabilit pentru data de 27 iunie pentru ca operatorii economici interesați să se poată înscrie și să depună ofertele a fost prelungit cu încă 46 de zile calendaristice.

Licitația a fost lansată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice în luna aprilie a acestui an.

40 de companii din România, dar și din alte state europene, s-au înscris la licitație, până acum, interesate fiind să lucreze la prelungirea traseului magistralei M4, cu încă 14  stații.

Sectorul 4 al Municipiului București, în calitate de lider de asociere (alături de Ministerul Transporturilor, Metrorex SA, Consiliul Județean Ilfov și Sectorul 5 al Capitalei), a luat măsura prelungirii termenului inițial de ofertare.

Potrivit noului calendar, atribuirea și semnarea contractului de executare a lucrărilor de proiectare și construire sunt preconizate pentru luna octombrie a acestui an, urmând ca, ulterior, câștigătorul/câștigătorii licitației să aibă la dispoziție un termen total de 60 de luni pentru construcția efectivă.

Din acest interval, primele 10 luni sunt destinate primei faze de proiectare, astfel încât construcția efectivă să poată fi demarată cât mai rapid posibil.

Ulterior, vor fi realizate, în paralel, pe tronsoane clar definite, atât procedurile de proiectare, cât și cele de construire.

Traseul noii linii de metrou M4 va avea un număr de 14 stații, ce vor fi amenajate pe o lungime totală de aproximativ 12 kilometri, între stația Gara de Nord 2 și stația Gara Progresul, și care va traversa teritoriul sectoarelor 1, 4 și 5, precum și al comunei Jilava din județul Ilfov.

Cele 14 stații ale noului traseu sunt: Gara de Nord 2 – Știrbei Vodă – Bogdan Petriceicu Hașdeu – Uranus – George Rozorea – Chirigiu – Filaret – Eroii Revoluției 2 – George Bacovia – Toporași – Nicolae Cajal – Luică – Giurgiului – Gara Progresul.

Finanțarea proiectului este asigurată deja din fonduri europene nerambursabile, accesate prin “Programul Transport” al Uniunii Europene, exercițiul bugetar 2021- 2027.

Contractul de finanțare, în valoare de 2, 5 miliarde de euro, a fost semnat în data de 4 iunie.

Sus