Oferte locuri de munca top

Terenuri de peste 10 mil euro, cumparate de mari dezvoltatori imobiliari

Doi mari dezvoltatori imobiliari au cumpărat terenuri, situate în Brașov și București, cu suprafața totală de aproape 30 mii mp.

Potrivit raportărilor către piața de capital, acționarii unuia dintre cei mai importanți operatori de spații comerciale din București au aprobat încheierea a două contracte de vânzare-cumpărare în formă autentică.

Vânzătorul este societatea Practic SA din București, la care Radu Dimofte deține pachetul principal de acțiuni.

Primul teren vândut are suprafața totală de 27.845 metri pătrați. Este situat în județul Brasov, municipiul Brașov, pe strada Poiana Soarelui nr. 3.

Prețul stabilit este de 2.645.000 euro la care se adaugă TVA (în regim de taxare inversă).

Cumpărătorul este societatea Onix Residence SRL, deținută de omul de afaceri Mohammad Murad.

Ce teren a cumparat un mare lant de retail

Cel de-al doilea teren urmează să fie vândut către societatea Hagag Primaverii 1 SRL, controlată de omul de afaceri Yitzhak Hagag.

Acest teren are suprafața de 1.362 mp și este situat pe Bulevardul Primăverii nr. 1, Sector 1, București.

Pentru acest teren a fost aprobată în 2019 de către Primăria București documentația de urbanism a proiectului de dezvoltare a unei clădiri cu 7 niveluri.

Mare centru comercial, in curs de autorizare

Prețul de vânzare este de 8.000.000 euro fără TVA. Plata va fi realizată în două tranșe: o tranșă de 4.000.000 euro la momentul semnării antecontractului de vânzare-cumpărare și o a doua tranșă de 4.000.000 euro la data semnării contractului de vânzare.

Practic SA este listată la Bursă și este deținută de Radu Dimofte (48,47%), International Business & Trading Corporation LTD Turks&Caicos Islands TCA ( 32,15%), Wellkept Group SA București (12,02%) și alți acționari.

Anul trecut societatea a realizat o cifră de afaceri de circa 37 milioane de lei și un profit net  de aproape 23 milioane de lei, cu un număr mediu de 27 de angajați.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus