Oferte locuri de munca top

Teraplast se retrage din Rep Moldova

Producătorul de tâmplărie PVC Teraplast a anunţat săptămâna aceasta că se retrage din compania înfiinţată în Republica Moldova. În perioada următoare vânzările pe piaţa din Republica Moldova se vor derula în mod direct din România.

“Nu renunţăm la piaţa din Republica Moldova. Avem clienţi locali pe majoritatea liniilor de business ale Grupului și cu siguranţă vom continua aceste colaborări. Cu toate acestea dimensiunea pieţei nu justifică o prezenţă locală dezvoltată, piaţa putând fi acoperită prin exporturi. Dezvoltarea exporturilor pe toate pieţele rămâne o componentă importantă a strategiei noastre de business, pe termen mediu, astfel că vom continua să ne extindem prezenţa pe pieţele cu potenţial”, a declarat Alexandru Stânean, directorul general al Teraplast.

Teraplast va cesiona partenerilor locali părţile sociale (51% din capital) deţinute în cadrul companiei din Republica Moldova. Valoarea participaţiei Teraplast este de 2754 lei moldovenești.

Vânzarile companiei din Republica Moldova reprezinta sub 1% din cifra de afaceri

consolidată a GrupuluiTeraplast. După cesionarea părţilor de către Teraplast firma din Republica Moldova va căpăta o altă denumire, potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii companiei.

.

În martie 2015 conducerea Teraplast decidea înfiinţarea unui SRL în Republica Moldova cu un capital social de 5400 de lei moldovenești în cadrul căruia Societatea Teraplast S.A. să deţină 51% din capitalul social,  Moraru Mircea  să aibă o participaţie de 35% din capitalul social și Negru Dorel să deţină 14% din capital.

 

 

Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia nov – dec 2016

Sus