Oferte locuri de munca top

Teraplast se bazează pe un context favorabil al pieţei

00000569_largeProducătorul de materiale pentru piaţa construcţiilor şi instalaţiilor Teraplast estimează pentru acest an o cifră de afaceri de peste 284 milioane lei, în crestere cu 22% faţă de cea de anul trecut.

Alexandru Stânean, director general Teraplast: “Ne-am propus un buget de vânzări ambiţios, însă suntem optimişti că îl vom realiza. Ne bazăm pe un context favorabil al pieţei. Deocamdată, pe baza alocărilor din buget, există premise că investiţiile publice în domeniul construcţiilor vor creste, ceea ce va genera implicit o creştere a investiţiilor private şi a pieţei construcţiilor în general.”

Profitul net estimat pentru 2015 este de peste 17 milioane lei, fata de 9,4 milioane lei în 2014.

Conform estimărilor din bugetul de venituri şi cheltuieli, profitul înainte de plata taxelor şi impozitelor (EBITDA) se va cifra anul acesta la aproximativ 35,52 milioane lei, fata de 26,21 milioane lei in 2014.

La începutul anului 2015 Teraplast a decis transferul liniei de business tâmplărie termoizolantă pe o companie distinctă – Teraglass Bistriţa. Această companie este deţinută în procent de 100% de Teraplast.

Decizia de transfer a liniei de business tâmplărie termoizolantă pe o entitate separată a fost generată de necesitatea de separare a unui business auxiliar, astfel incat Teraplast sa se poata concentra si mai mult pe segmentele de core business – instalatii, profile tamplarie si granule pentru mase plastice.

Linia de business tamplarie termoizolanta a avut in 2014 o contributie de 10% in cifra de afaceri totala a Teraplast, restul business-ului fiind generat de instalatii, granule si profile tamplarie. Dupa transferul activitatii, tamplaria termoizolanda se va comercializa sub brandul Teraglass.

Bugetul Teraplast pentru 2015 include trei linii de business: Instalatii & Amenajari, Profile Tâmplărie şi Granule. Toate cele trei linii de business vor avea o contribuţie în evoluţia estimată pentru anul în curs.

Sus