Oferte locuri de munca top

Teleorman primeste peste 100 mil lei fonduri nerambursabile

Județul Teleorman a primit peste 100 milioane lei fonduri nerambursabile pentru implementarea a trei proiecte strategice. În decursul zilei de ieri, Liviu Gabriel Mușat, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, și Dănuț Cristescu, președintele CJ Teleorman, au semnat contractele de finanțare pentru următoarele proiecte:

* „Reabilitare DJ 503, Drăgănești Vlașca (DE 70) – Lim. Jud. Dâmbovița, km 38+838-87+313 (L=48,475 km)”

* „Extinderea și dotarea secției UPU a Spitalului de Urgență Alexandria, județul Teleorman”, precum și 

* „Creșterea eficienței energetice a clădirii Serviciului Județean de Ambulanță Alexandria”.

Astfel, DJ 503 va fi reabilitat pe o lungime totală de aproape 48,5 km. De asemenea, lucrări de reabilitare vor fi efectuate și pentru o suprafață de 1.751 de metri pătrați de trotuare, precum și la 30 de stații de transport public. Totodată, vor fi montate parapete de siguranță și vor fi amenajate intersecțiile.

Proiectul are o perioadă de implementare de 4 ani și 10 luni, începând cu primele demersuri din 1 aprilie 2017.

Valoarea totală eligibilă este de aproape 98 de milioane de lei, din care: peste 83 de milioane de lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă finanțată din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), aproape 13 milioane de lei – contribuția de la Bugetul de Stat. Aproximativ 2 milioane de lei reprezintă cofinanțarea eligibilă a beneficiarului.

Prin aplicația ce are în vedere îmbunătățirea calității infrastructurii sanitare, CJ Teleorman a obținut fonduri nerambursabile pentru extinderea și dotarea cu echipamente medicale a secției UPU din Spitalul Județean de Urgență Alexandria.

Astfel, din cele 6,8 milioane de lei ce reprezintă valoarea totală eligibilă a proiectului, aproximativ 4,7 milioane de lei provin din FEDR, în timp ce 1,9 milioane de lei provin de la Bugetul de Stat. Proiectul are o perioadă de implementare de 55 de luni, începând cu 1 decembrie 2018, deservind comunitatea locală.

Proiectul ”Reabilitarea termică a clădirii Serviciului Județean de Ambulanță Alexandriaare o perioadă de implementare de 4 ani și 1 lună, începând cu 1 februarie 2017. Prin acest proiect sunt solicitate fonduri a căror valoare totală eligibilă este de aproape 1,6 milioane de lei, din care 1,4 milioane lei constituie contribuția FEDR, aproape 214 mii de lei – fonduri alocate de la Bugetul de Stat, în timp ce aproape 33 de mii de lei reprezintă cofinanțarea beneficiarului.

Până la acest moment, la nivelul regiunii Sud Muntenia au fost depuse 1.121 de proiecte (inclusiv aplicațiile din cadrul SUERD), prin care sunt solicitate fonduri nerambursabile în valoare de peste 7 miliarde de lei. Dintre acestea, 73 de aplicații, cu o valoare eligibilă de peste 645 de milioane de lei, provin din  județul Teleorman.

 

 

Citiți și:

Peste doua luni va demara construirea a 4 cladiri de birouri cu cate 9 niveluri

Ce estimeaza dezvoltatorul unui mare proiect rezidential

Cum merg vanzarile in cadrul unui proiect cu 14 blocuri dezvoltat in Transilvania

Proiect rutier – investitie de peste 94 mil euro

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus