Oferte locuri de munca top

Taxele anti-dumping pentru importul de otel, aplicabile retroactiv

Ar putea fi aplicate retroactiv taxele anti-dumping pentru importurile din Turcia de produse din oțel laminate la cald. Asociația Europeană a Oțelului (EUROFER) a salutat începutul înregistrării importurilor de acest fel, înregistrare care putea duce la aplicarea retroactivă a taxelor anti-dumping programate în mod normal pentru ianuarie 2021.

Înregistrarea ajută la evitarea creșterilor oportuniste de import înainte de impunerea unor taxe ulterioare. Practic, orice importuri care intră în UE din Turcia începând cu 14 noiembrie 2020 ar putea fi supuse taxelor anti-dumping în viitor.

„Procedurile anti-dumping sunt lente și necesită mult timp pentru implementare. În timp ce se derulează de 14 luni ancheta în curs, importurile vor rămâne volatile și pot perturba rapid piața UE. Prin urmare, înregistrarea este un instrument critic pentru a asigura eficacitatea instrumentelor EU de protecție comercială”, spune Axel Eggert, directorul general al EUROFER.

Cererea de înregistrare a fost depusă de EUROFER în septembrie 2020, în urma unei plângeri anti-dumping depuse în mai 2020. Acest caz anti-dumping ar trebui să fie finalizat în ianuarie 2021.

EUROFER AISBL este situat în Bruxelles și reprezintă întreaga producție de oțel în Uniunea Europeană. Membrii EUROFER sunt companii siderurgice și federații naționale siderurgice din întreaga UE, iar principalele companii, din Elveția și Turcia, sunt membri asociați.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus