Oferte locuri de munca top

Tarife modificate pentru energia electrica

Tarifele specifice pentru serviciul de distribuție a energiei electice și prețul pentru energia electrică reactivă vor fi modificate. Această schimbare vine în urma creșterii costurilor rezultate din plata impozitelor, redevențelor, taxelor și vărsămintelor asimilate, cauzate de modificarea de la 0,1 la 2% a procentului aplicat la cifra de afaceri realizată în anul 2018.

Noile tarife pentru serviciul de distribuție a energiei electrice conduc la suportarea de către utilizatorii din aria în care operatorii prestează serviciul de distribuție a unor costuri pentru serviciul de distribuție majorate conform creșterilor de tarife menționate în proiectul de ordin.

ANRE a considerat necesară efectuarea corecțiilor aferente costurilor necontrolabile ale operatorilor de distribuție și corectarea tarifelor de distribuție valabile de la 1 martie 2019.

Astfel, tarifele specifice stabilite de către ANRE sunt următoarele:

*  Muntenia Nord SA

Pentru nivelul de tensiune IT 15,56 lei/MWh

Pentru nivelul de tensiune MT 33,84 lei/MWh

Pentru nivelul de tensiune JT 116,80 lei/MWh

* Transilvania Nord SA

Pentru nivelul de tensiune IT 18,58 lei/MWh

Pentru nivelul de tensiune MT 42,82 lei/MWh

Pentru nivelul de tensiune JT 100,98 lei/MWh

* Transilvania Sud SA

Pentru nivelul de tensiune IT 20,75 lei/MWh

Pentru nivelul de tensiune MT 40,77 lei/MWh

Pentru nivelul de tensiune JT 102m56  lei/MWh

* Oltenia SA

Pentru nivelul de tensiune IT 22,85 lei/MWh

Pentru nivelul de tensiune MT 43,40 lei/MWh

Pentru nivelul de tensiune JT 111,54 lei/MWh

* E-Distribuție Banat SA

Pentru nivelul de tensiune IT 16,25 lei/MWh

Pentru nivelul de tensiune MT 34,80 lei/MWh

Pentru nivelul de tensiune JT 105,15 lei/MWh

* E-Distribuție Dobrogea SA

Pentru nivelul de tensiune IT 18,71 lei/MWh

Pentru nivelul de tensiune MT 37,42 lei/MWh

Pentru nivelul de tensiune JT 123,86 lei/MWh

* E-Distribuție Munteania SA

Pentru nivelul de tensiune IT 9,54 lei/MWh

Pentru nivelul de tensiune MT 29,22 lei/MWh

Pentru nivelul de tensiune JT 109,77 lei/MWh

* Delgaz Grid SA

Pentru nivelul de tensiune IT 18,31 lei/MWh

Pentru nivelul de tensiune MT 39,67 lei/MWh

Pentru nivelul de tensiune JT 124,75 lei/MWh

Modificarea tarifelor va permite asigurarea veniturilor anuale ale operatorilor de distribuție concesionari necesare desfășurării activității ca urmare a modificării apărute în legislația primară.

La stabilirea venitului reglementat aferent anului 2019 s-a avut în vedere:

* valoarea cifrei de afaceri estimată a fi realizată în anul 2018 pentru serviciul de distribuție a energiei electrice, comunicată ANRE de operatorii de distribuție concesionari în luna ianuarie 2019

* determincarea contribuției bănești estimate pentru anul 2019, în valoarea de 2% din cifra de afaceri estimată a fi realizată în anul 2018 pentru serviciul de distribuțir a energiei electrice

* diminuarea procentului de 2% cu un procent de 0,1% aferent contribuției bănești estimate pentru anul 2019, considerat a fi deja inclus în venitul țintă inițial al anului 2019 în baza căruia au fost calculate tarifele valabile până la 1 ianuarie 2019

* recuperarea de către operatorii de distribuție prin tarifele de distribuție valabile de la 1 martie 2019, respectiv în perioada martie-decembrie 2019, a valorii contribuției bănești determinate pe baza datelor comunicate de către operatorii ANRE.

Amintim faptul că Autoritatea are dreptul să corecteze proiecția tarifelor de distribuție pentru o perioadă de reglementare sau pentru un an, cu anunțarea prealabilă a operatorului de distribuție asupra motivelor și cu respectarea principiilor prezentei metodologii, în cazul în care contrată că au intervenit schimbări legislative importante care conduc la modificarea costurilor aferente serviciului de distribuție.

Totodată, Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat astazi, 25.02.2019, tarifele reglementate de energie electrică pentru clienții finali casnici, care se vor aplica începând cu data de 1 martie 2019.

Tarifele reglementate au fost stabilite în urma analizei datelor și informațiilor transmise de furnizorii de ultimă instanță, cu respectarea prevederilor Metodologiei de stabilire a tarifelor reglementate și a prețurilor aplicate de furnizorii de ultimă instanță clienților finali aprobate prin Ordinul ANRE nr. 11/2019.

Tarifele reglementate de energie electrică aprobate pentru clienții finali casnici valabile începând cu data de 1 martie 2019 nu se modifică față de cele care sunt, în prezent, în vigoare.

 

Citiți și:

Zona Barbu Vacarescu va primi un mare ansamblu rezidential

Un mare dezvoltator rezidential din Capitala pregateste trei noi proiecte

Viitor bloc cu 12 etaje in apropierea parcului Herastrau

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus