Oferte locuri de munca top

Targetul pentru energie regenerabila nu este obligatoriu

3139206390_36bb2bfbdc_oAgentia Internationala pentru Energie ridica un semnal de alarma asupra faptului ca noul target de 27% pentru energia regenerabila pana in 2030 nu este obligatoriu pentru tarile europene ci a fost elaborat ca o recomandare.
“Nu numai ca 27% este o cifra prea mica dar noul target pentru 2030 nu este obligatoriu pentru statele membre. Sefii statelor europene trebuie sa se puna de acord in Octombrie asupra unei cifre de 30% cu titlu obligatoriu ca target pentru energia regenerabila daca vrem sa inregistram un progres real pentru securitatea energetica a Europei.”, a declarat presedintele European Wind Energy Association , Justin Wilkes referitor la raportul agentiei.
In raport se mai arata ca targetul national obligatoriu in energia regenerabila si planurile nationale de actiune au fost principalii factori pentru dezvoltarea pietei, in special pentru proiectele eoliene.
Agentia Internationala pentru Energie se asteapta ca puterea instalata a centralelor eoliene sa atinga 163 de GW in 2018. Noua cifra arata o crestere de 2,4GW fata de raportul din 2013, potrivit unui comunicat al EWEA.

Sus