Oferte locuri de munca top

Tâmplaria termoizolantă de PVC, preferată de majoritatea beneficiarilor

VEKAPeste jumătate dintre beneficiarii care intenționează să achiziționeze tâmplărie termoizolantă în perioada următoare se îndreaptă către cea din PVC, se arată într-un studiu comandat de producătorul de profile din PVC pentru producția de ferestre și uși termoizolante, VEKA România.

Pe locurile secunde în menţiunile beneficiarilor sunt aluminiul (21,3%) şi lemnul sau lemnul stratificat (19,2%), materiale mai scumpe decât PVC-ul.

Mai mult, în alegerea produsului şi a producătorului de tâmplărie, respondenţii au numit în topul primelor trei cele mai importante criterii de selecţie mărcile de furnizori folosite la confecţionarea ferestrelor, respectiv marca de profiluri şi cea de feronerie. Alături de acestea, respondenţii au mai amintit şi termenele de garanţie oferite, dar şi profesionalismul personalului.

Argumentele principale, în favoarea achiziţiei, ale viitorilor cumpărători de tâmplărie termoizolantă fac referire la renovarea locuinţei, inclusiv înlocuirea ferestrelor (51.1% la nivel naţional), renovarea de amploare (totală) a locuinţei (15%) şi construcţiile noi, inclusiv construcţia unei alte locuinţe (14%). În cazul renovării locuinţei, 43.6% spun că motivul pentru care şi-au schimbat tâmplăria a fost dorinţa unei izolări termice mai bune, că vechile ferestre erau deteriorate fizic (30.3%) şi că au dorit ca noile ferestre să aibă un aspect estetic mai modern (7.8%).

Studiul „Preferinţele şi comportamentul persoanelor fizice referitoare la achiziţia de tâmplărie termoizolantă” a fost realizat la începutul acestui an.

Sus