Oferte locuri de munca top

Sute de milioane de euro, investitii in Suceava

Anul acesta a fost unul de vârf în județul Suceava în ceea ce privește proiectele pentru comunitățile locale.

Numai prin programul „Anghel Saligny” primăriile din județul Suceava au primit proiecte în valoare de peste 600 milioane euro, din care 330 milioane de euro drumuri, apă, canal și 270 milioane de euro pentru gaz metan.

”În proiectele pentru gaz metan sunt prinse 37 de primării și mai urmează să fie atribuite în perioada următoare proiecte pentru încă 10-15 primării ”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

În plus, avansează demersurile pentru proiectul de construire a Centurii Ocolitoare Gura Humorului, estimat la peste 314 milioane de euro.

Centura Ocolitoare Gura Humorului

A fost semnat Certificatul de urbanism pentru Centura Ocolitoare Gura Humorului, județ Suceava. Proiectul va fi realizat în regim de autostradă, acesta fiind parte constitutivă din Autostrada Nordului.

Urmează obținerea Acordului de mediu, care înseamnă analiza asupra impactului mediului și studiul de evaluare adecvat, depunerea documentației pentru expropriere prin Hotărâre de Guvern a proprietarilor de pe culoar și depunerea la finanţare.

Consiliul Județean Suceava estimează că anul viitor va fi depus la finanţare acest proiect în vederea întocmirii proiectului tehnic și al execuției lucrărilor.

Valoarea totală actualizată a proiectului este de 314,4 milioane de euro fără TVA.

Un constructor austriac oferteaza pentru un contract de peste 24 mil euro

Centura Ocolitoare Gura Humorului are 10.3 km, va fi construită pe raza comunelor Păltinioasa și Capu Câmpului și a orașelor Gura Humorului și Frasin. Are două noduri rutiere ce fac legătura cu viitorul traseu al Autostrăzii Nordului, atât la Păltinoasa, cât și la Frasin.

Are 3 km de viaducte de coastă, patru pasaje, lățimea platformei 23,5 m. Drumul are două benzi pe sens, separator de sens și viteză de proiectare 120 km/h.

Anul trecut în luna septembrie, CJ Suceava și-a asumat preluarea acestei porțiuni de drum pentru a grăbi procedurile și pentru a începe cât mai repede construcția Centurii Ocolitoare în cea mai aglomerară zonă a județului, mai ales în sezonul estival.

Două rețele inteligente de distribuție a gazelor naturale

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat certificatele de urbanism pentru construirea a două rețele inteligente de distribuție a gazelor naturale, care vor deservi nu mai puțin de 19 localități din județul Suceava.

* Proiectul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Rădășeni – Cornu Luncii acoperă localitățile Rădășeni, Lămășeni, Pocoleni, Sasca Mică, Sasca Nouă, Cornu Luncii, Dumbrava, Băișești și Brăiești, rețeaua având o lungime totală de 110,14 km și un număr de 3170 de branșamente, din care 3136 de consumatori casnici și 34 de clădiri publice.

* Proiectul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Fântâna Mare – Boroaia – Bogdănești acoperă localitățile Fântâna Mare, Cotu Băii, Spătărești, Praxia, Bogdănești, Boroaia, Giulești, Bărăști, Moișa și Săcuța. Lungimea totală este de 123,21 km, cu un număr de 4068 de branșamente, din care 4027 de consumatori casnici și 41 de clădiri publice.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus