Oferte locuri de munca top

Sustinere financiara pentru reconstructie din partea CE

Trapped_woman_on_a_car_roof_during_flash_flooding_in_Toowoomba_2Comisia Europeana a aprobat acordarea unui ajutor de 47 de milioane de euro pentru reconstructia infrastructurii afectate de dezastrele naturale din ultimul an.
Tarile vizate sunt Italia, Grecia, Slovenia si Croatia. Astfel Italia va primi peste 16 milioane de euro ca urmare a inundatiilor din noiembrie 2015 iar Grecia aproape 4 milioane de euro ca urmare a cutremurelor din ianuarie-martie 2014 din Kefalonia.  Croatia si Slovenia primesc 9 milioane de euro, respective 18 milioane dupa ce au fost afectate de un inghet puternic in iarna 2014.
“Fondul European pentru Solidaritate ajuta aceste tari sa isi revina si sa isi recapete stabilitatea care e amenintata de afectarea sectoarelor economice precum turismul sau distrugerea infrastructurii esentiale.  Finantarea propusa va determina Italia, Grecia, Slovenia si Croatia sa isi revina  si sa acopere costurile operatiunilor de salvare din regiune.”, a declarat comisarul european Johannes Hahn, responsabil pentru acest fond.
In continuare proiectul pentru acordarea ajutoarelor pentru reconstructie are nevoie de aprobarea Parlamentului si a Consiliului European.

Sus