Oferte locuri de munca top

Surprize neplacute pe santierul Spitalului Judetean Timisoara

Lucrările pe un important șantier din Timișoara, și anume al Spitalului Județean, au fost îngreunate de o situație catalogată drept una neprevăzută.

Elemente care nu au figurat în planurile de proiectare au provocat o întârziere în execuția proiectului.

Autoritățile monitorizează situația, iar constructorul dă asigurări că proiectul va fi realizat la timp.

Unitatea de Primiri Urgențe din Timișoara, care contribuie la consolidarea orașului ca centru medical, se află în acest moment în atenția Consiliul Județean. Autoritățile monitorizează periodic șantierul pentru a preveni încetinirea sau întreruperea lucrărilor. În acest moment, execuția se află în întârziere, deoarece au fost descoperite două conducte, mai exact una secundară de oxigen, iar alta de canalizare. În urma colaborării între părțile implicate, s-a realizat devierea conductelor, iar întârzierea poate fi recupera.

Marian Constantin Vasile, administratorul public al Județului Timiș, a precizat: „Dacă la viitoarea maternitate lucrările decurg fără probleme majore, la UPU, constructorul s-a confruntat cu o provocare serioasă: descoperirea unei conducte secundare de oxigen și a alteia de canalizare chiar în perimetrul de construire, deși niciuna nu figura în planurile de proiectare pe baza cărora s-a demarat șantierul. După mai multe săptămâni de întârziere, am reușit să mutăm conducta de oxigen în condiții de siguranță și am deviat canalizarea. Am discutat cu constructorul recuperarea întârzierii și m-a asigurat că vom reintra în grafic în scurt timp. Până la sfârșitul lui august va începe montarea hidroizolației, iar apoi a armăturii”.

Pe șantierul de la noua maternitate, constructorul se pregătește să pună primul strat de beton dacă vremea permite, iar până la începerea sezonului rece va fi finalizat subsolul clădirii. Constructorul speră ca lucrările să fie continuate și în iarnă, mai ales că subsolul are un grad mare de complexitate și este proiectat pentru fluxuri medicale.

”Lucrările vor continua și în iarnă, în subsol, pentru că nu ne dorim întreruperea șantierului deoarece, din experiență, știm cât de greu decurg repornirile”, a precizat administratorul Județului.

Maternitatea este finanțată cu fonduri europene, iar extinderea UPU cu credite de la Banca Mondială.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus