Oferte locuri de munca top

Suma asigurata obligatoriu pentru locuinte ar putea sa creasca

Întrucât cuantumul primei de asigurare se va majora cu aproximativ 30% (de la 100 lei la 130 lei) de la 11 noiembrie 2023, suma asigurată obligatoriu ar putea, de asemenea,  să fie modificată.

Conform legii actuale, suma asigurată a rămas tot la valoarea de 100.000 lei, echivalentul aproximativ de 20.000 euro.

Mai mulți deputați au considerat că întinderea obligației asiguratorului nu poate să rămână aceeași în contextul în care obligația cetățeanului devine mai oneroasă.

Astfel, conform unei propuneri legislative, inițiatorii propun majorarea sumei asigurate de la 100.000 lei la 130.000 lei.

Aceasta pentru o primă de asigurare de 130 lei la o locuință de tip A (construcție ce are o structură de rezistență realizată din beton armat, din metal sau lemn, respectiv cu pereți exteriori din piatră, din cărămidă arsă sau din orice alte materiale rezultate ca urmare a aplicării unui tratament termic, respectiv chimic).

Deputații USR vor ca prin această schimbare să asigure o certitudine a impunerii costurilor primelor de asigurare, tocmai pentru a încuraja cât mai mulți cetățeni să încheie polițe de asigurare.

În prezent, doar aproximativ 20% din locuințele din țara noastră sunt asigurate obligatoriu, ceea ce indică faptul că 8 din 10 români nu au încheiat un astfel de contract de asigurare.

Un cunoscut retailer se extinde in provincie

Cetățenii refuză încheierea acestor tipuri de contracte, refuz cauzat într-o anumită măsură inclusiv de schimbări legislative nejustificate.

Propunerea legislativă este în prezent înregistrată la Senat pentru dezbatere.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus