Solplanet x AeroFix

Studium Green vrea să continue Tower Park din Cluj Napoca

Foto: ziardecluj.ro

Foto: ziardecluj.ro

Pentru continuarea proiectului Tower Park din Cluj Napoca, dezvoltatorul Studium Green cere persoanelor vătămate să semneze acorduri de mediere prin care să solicite încetarea procesului cu Mihai Chezan, potrivit clujust.ro.

Planurile pentru proiectul Tower Park prevedeau dezvoltarea a patru blocuri – turn, cu un total de 475 de apartamente, 18.000 mp de spaţii comerciale şi de birouri şi un hotel de trei stele.

Omul de afaceri Dorin Bob (Studium Green), a preluat creanța de 19,4 milioane lei a firmei Clark International (fosta Tower) din Cluj Napoca.

Această situaţie a apărut după ce mai mult de 100 de persoane au plătit investitorilor americani peste 6 milioane euro pentru apartamentele ce urmau să fie construite, conform bzc.ro.

Păgubiţii au primit la sfârşitul lunii februarie o invitaţie din partea companiei Studium Green în care erau chemaţi pentru a discuta despre situaţia actuală a proiectului Tower Park şi despre opţiunile şi propunerile de continuare ale proiectului.

Oamenilor li s-a înmânat să semneze o convenție cu firma AHQ Management, în care Dorin Bob deține 70%, și un acord de împăcare/mediere cu inculpații Clark Internatonal, Sterling International Development, Mihai Chezan și Mihaela Bărbos.

Unele persoane dintre cele care au participat la această întâlnire au declarat faptul că totul li se pare “o şmecherie”, deoarece acordul de mediere şi convenţia nu menţioneză nici o garanţie concretă că proiectul va fi finalizat, spune clujjust.ro.

Potrivit avocatului Marius Floare, care le reprezintă pe unele dintre părțile civile, Studium Green nu a depus niciun act în dosarul penal cu privire la preluarea proiectului. De asemenea, în dosarele de insolvență ale firmelor Clark International și Sterling International, nu este nicio noutate.

De reţinut este faptul că preluarea părților sociale sau a activelor poate fi făcută doar cu acordul lichidatorului judiciar și al judecătorului sindic.

Această creanţă a mai fost preluată în trecut de altă firmă, dar contractul de cesiune a fost anulat.

Conform celor scrie în actuala convenţie ”dezvoltatorul a achiziționat creanța în sumă de 19.405.209,35 RON de la Carpathia LLC în baza contractului de cesiune de creanță autentificat sub nr.255 din data de 14.02.2017 de către SNP S.V.Budușan, în urma căruia Dezvoltatorul a devenit creditor majoritar al lui Clark”.

De asemenea, proprietarul terenului de pe Calea Florești, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, a cerut și a obținut în primă instanță anularea contractului de asociere în vederea realizării proiectului imobiliar. Urmează să se judece calea de atac la Curtea de Apel Cluj în 13 martie.

Pentru ca aveau nevoie de teren, investitorii americanii au apelat la Universitatea de Ştiinte Agricole şi Medicină Veterinară Cluj–Napoca, care deţinea un lot de 21.300 mp pe Calea Floreşti, în cartierul Manastur. Universitatea a acceptat să le dea terenul în schimbul hotelului ce urma să fie construit şi a cărui valoare a fost stabilită la 8,6 milioane de euro.

 

TopJobs –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus