Oferte locuri de munca top

Studiu pentru un terminal intermodal la Timişoara

Aeroportul Internaţional Timişoara

Aeroportul Internaţional Timişoara

UE a aprobat un studiu de 1 milion de euro pentru privind construcția unui terminal intermodal la Aeroportul Internațional Timișoara, având ca scop promovarea integrării transportului de marfă în rețelele TEN-T de transport aerian, feroviar și rutier.

Studiul ar urma să fie finalizat până la sfârşitul lui 2015 iar cei un milion de euro reprezintă cofinanţare obţinută prin programul TEN-T, potrivit Reprezentanţei Comisiei  Europene în România.

Proiectul de cercetare cuprinde un studiu de fezabilitate, studii tehnice, economice și de mediu care vor sta la baza proiectării și construcției terminalului. Se preconizează ca, după terminarea sa, întregul proiect să contribuie la dezvoltarea intermodală a transportului de marfă, promovând astfel dezvoltarea economică generală a regiunii.

Demersul face parte din cererile anuale de propuneri TEN-T, prioritatea „Transport multimodal”. Implementarea sa va fi monitorizată de INEA,  Agenția Executivă pentru Inovare si Rețele a Comisiei Europene.

Programul TEN-T a fost creat de Comisia Europeană pentru a sprijini construcția și îmbunătățirea infrastructurii de transport din Uniunea Europeană.

Sus