Oferte locuri de munca top

Strazile din Borsec sunt reabilitate cu fonduri europene

912.jpg S-a incheiat al doilea contract de finantare din fonduri nerambursabile a lucrarilor de reabilitare si modernizare a retelei stradale din orasul Borsec, judetul Harghita. Valoarea contractului se ridica la valoarea totala de circa 11,5 milioane lei.
Primaria din Borsec estimeaza ca durata investitiei va fi de 18 luni. Acesta este cel de-al doilea proiect de acest gen pe care il implementeaza edilii din Borsec, dupa ce in anul 2013 au reusit sa atraga o finantare in valoare totala tot de circa 11 milioane lei, pentru proiectul „Modernizare retea strazi in orasul Borsec”.
Prin acest nou proiect, din fondurile solicitate prin Programul Operational Regional (POR), se vor reabilita circa 6,6 km de artere de circulatie situate pe 16 strazi. Practic, lucrarile vor viza asfaltarea strazilor, sau pavarea acestora cu piatra cubica, precum si reabilitarea trotuarelor, a santurilor si a rigolelor. Acest proiect era necesar, pentru continuarea investitiilor demarate anul trecut si pentru imbunatatirea conditiilor de viata ale celor peste 2.800 locuitori ai orasului, carora li se adauga, in fiecare an, circa 4.000 de turisti.
Simion Cretu, director general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru, organismul intemediar pentru POR, a declarat: „Statiunea turistica Borsec este una dintre cele mai vechi statiuni balneare din Romania, a carei constructie a inceput in secolul al XVIII-lea. Apele de aici sunt cunoscute pentru efectul lor terapeutic inca din a doua jumatate a secolului al XVI-lea. Aceste doua proiecte finantate de Programul Operational Regional sunt vitale pentru statiune si ar completa investitiile in infrastructura de baza, care s-au facut in ultimii ani. Cetatenii incep sa vada rezultatele investitiilor pentru reabilitarea sistemului de canalizare, a statiei de epurare, pentru redeschiderea unei bai traditionale cu apa minerala, in sistemul de educatie sau pentru construirea unui centru de schi.”

Sus