Solplanet x AeroFix

Strategia BERD pentru România, aşteptată la sfârşitul acestei luni

EBRD_hq_in_LondonStrategia pentru România a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare va fi lansată la sfârşitul acestei luni, potrivit unei informări a instituţiei financiare.

“Cu o piaţă de consumatori de 20 de milioane de persoane şi un număr în creştere de companii care reuşesc în comerţul exterior, România are un mare potenţial. BERD este hotărâtă să sprijine dezvoltarea sectorului economic al ţării mai ales în sectorul privat. Avem o istorie bogată în România şi vrem să ne extindem activitatea în ţară”, a declarat Preşedintele BERD Sir Suma Chakrabarti, cu ocazia vizitei premierului român Victor Ponta la sediul BERD din Londra.

Oficialul român a subliniat importanţa BERD ca investitor în România şi şi-a arătat sprijinul pentru aprobarea schemei de finanţare pentru ţara noastră până la 30 septembrie 2015.

BERD este unul dintre cei mai mari investitori instituţionali din ţară cu pest 7 miliarde de euro investite în peste 370 de proiecte. Fondurile BERD au mobiliat investiţii adiacente de aproximativ 14 miliarde de euro.

Fondurile băncii au mers mai ales către proiecte de infrastructură şi creşterea competitivităţii în sectorul privat.

Sus