Oferte locuri de munca top

Strabag si Porr vor dezvolta proiecte petntru Spitalul AKH din Viena

Strabag SE împreună cu Porr AG au semnat un acord de achiziție pentru achiziționarea anumitor părți ale Grupului Vamed.

Acordul vizează, în special, diviziile de management al operațiunilor tehnice și proiectele de construcții ale Spitalului AKH din Viena, precum și afacerile de dezvoltare de proiecte ale Vamed și activele sale în domeniul wellness-ului.

Prețul total de achiziție este de 90 de milioane de euro.

Prin acest acord, Strabag își extinde portofoliul de servicii în managementul tehnic, incluzând sectorul medical, consolidând în același timp expertiza în dezvoltarea de proiecte în sectorul sănătății.

Acordul este supus aprobării de către Consiliul de Supraveghere al Strabag SE.

Vamed AG, care este deținută în majoritate de Fresenius SE & Co. KGaA din Germania, este vânzătorul acestor active.

Achiziția urmează să fie realizată printr-o companie comună, cu Porr AG și Strabag SE deținând câte 50% din acțiuni.

Furnizarea de inginerie mecanică și electrică joacă un rol din ce în ce mai important în proiectele de construcții. O soluție de la o sursă unică – care acoperă fazele de proiectare, construcție și operare – reprezintă o opțiune atractivă pentru clienți, oferind o mai mare siguranță în planificare și buget, arată Strabag.

Grupul Strabag oferă deja servicii asemătoare prin subsidiara sa Strabag Property and Facility Services, lider în expertiză digitală și tehnică în fiecare fază a ciclului de viață al proprietății – de la birouri la situri industriale și de producție, de la centre logistice la clădiri tehnice și centre de date. Portofoliul de servicii include managementul tehnic și infrastructura facilităților, managementul proprietății, tehnologia construcțiilor și serviciile industriale specializate.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2024

Sus